Διαγωνισμός Study in Europe: Φοιτητής στην Ευρώπη… σε ένα λεπτό!

Της Ελένης Τατάκη

Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής, τρία είναι τα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να βιώσεις (πάντα από τη δική μου οπτική γωνία…). Πρώτον, να μείνεις έστω και για λίγο καιρό μόνος σου, να αναλάβεις ευθύνες, να πάρεις μια γεύση ανεξαρτησίας. Δεύτερον, να γεμίσεις την καθημερινότητά σου με νέες δραστηριότητες και χόμπι, να μην επαναπαυθείς, να ανακαλύψεις τον εαυτό σου. Τρίτον, να ταξιδέψεις. Να ταξιδέψεις όσο περισσότερο μπορείς, όσο σου επιτρέπουν οι συνθήκες, χωρίς να αφήνεις καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη.

Αν συμφωνείς με όλα αυτά και παράλληλα κρύβεις και μία καλλιτεχνική φύση μέσα σου, τότε αυτό το άρθρο σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή σου.

Στα πλαίσια του προγράμματος Study in Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη ένας διαγωνισμός, στον οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να εκφράσουν, μέσω ενός σύντομου φιλμ δικής τους δημιουργίας, τι σημαίνει για αυτούς να σπουδάζουν σε μία ευρωπαϊκή πόλη. Είναι άραγε η ίδια η πόλη, στην αρχή μυστηριώδης και μετά κομμάτι του εαυτού τους; Είναι οι νέοι φίλοι, ο διαφορετικός πολιτισμός; Η δυνατότητα εκπαίδευσης για την καριέρα των ονείρων τους; Δεν είναι τίποτα από όλα ή ίσως όλα αυτά;

Το φιλμ πρέπει να είναι διάρκειας κάτω του ενός λεπτού ενώ μπορεί να τραβηχτεί με οποιοδήποτε μέσο, από φωτογραφική κινητού τηλεφώνου μέχρι βιντεοκάμερα. Οι νικητές του διαγωνισμού, που υπολογίζονται από 10 έως 30, θα λάβουν χρηματικό έπαθλο της τάξης των 150 ευρώ, ενώ τα φιλμ τους θα δημοσιευθούν, μεταξύ των άλλων, και στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περαιτέρω πληροφορίες, συμβουλές για τη δημιουργία του βίντεο, καθώς και τους κανόνες συμμετοχής, θα βρείτε στο παρακάτω link: https://ec.europa.eu/education/study-in-europe/news-views/video-competition_en

Σημειώστε πως η προθεσμία λήγει στις 10 Φεβρουαρίου 2017, οπότε όσοι ενδιαφέρεστε ξεκινήστε τα γυρίσματα! Εμπνευστείτε από την καθημερινότητά σας, μια βόλτα στην πόλη ή στους χώρους του Πανεπιστημίου και της σχολής σας. Να θυμάστε πως όσο πιο άμεσοι και αυθεντικοί είστε, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

Καλές δημιουργίες!