Δημοσιογραφία

Δημοσιογραφία: Καλή επιλογή επαγγέλματος

Αν διαβάζεις αυτό το κείμενο, μάλλον σου αρέσει η δημοσιογραφία. Ή απλά έχεις βαρεθεί να βλέπεις γάτες και σκυλάκια στο Instagram (όχι ότι έχουμε κάτι εναντίον των τετράποδων φίλων μας – ίσα ίσα!). Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί τι θα ήθελες να κάνεις όταν μεγαλώσεις; Και ας είμαστε ειλικρινείς, το “μεγαλώσεις” μπορεί να σημαίνει οποτεδήποτε, σε όποια ηλικία και αν βρίσκεσαι. Η δημοσιογραφία είναι ένα από τα επαγγέλματα που ποτέ δεν γερνάει, πάντα υπάρχει κάτι νέο να μάθεις και να γράψεις.

Των Αφροδίτης Ζερβού και Λίνας Τσίρου

Δημοσιογραφία: Έρευνα και Συγγραφή

Στη δική σου περίπτωση ίσως όλα ξεκίνησαν όταν ήσουν παιδί και έκανες 10 ερωτήσεις το λεπτό στην οικογένεια σου. Ή όταν μετά στο σχολείο η δασκάλα σου έδειξε την μαγεία και την δύναμη των λέξεων. Σωστά; Κάπως έτσι; Όπως και να ‘χει, ο διακαής πόθος να ανακαλύπτεις ιστορίες και να μεταφέρεις την αλήθεια είναι κάπου μέσα σου. Αλλά πώς αυτό το πάθος θα γίνει πραγματικότητα;

Δημοσιογραφία: Σεμινάριο του citycampus.gr

Και ναι! Σου έχουμε την λύση! Το citycampus.gr διεξάγει ξανά το επιτυχημένο σεμινάριο δημοσιογραφίας μετά την ολοκλήρωση των προηγούμενων κύκλων. Μην αγχώνεσαι, δεν είναι ακόμα ένα βαρετό σεμινάριο όπου κάποιος θα σου αναλύσει τις τυπικές γνώσεις που μπορείς να βρεις και μόνος σου online. Μέσα σε 10 εξ αποστάσεως, ασύγχρονες, περιεκτικές διαλέξεις θα αποκτήσεις θεωρητική αλλά και πρακτική εμπειρία στις βασικές αρχές της δημοσιογραφίας από τους ειδικούς του χώρου.

Γιατί να έρθεις σε αυτό το σεμινάριο; 

Networking

Καταρχάς, θα γνωρίσεις ανθρώπους που έχουν το ίδιο πάθος με σένα. Ναι, αυτούς που σκανάρουν το ίντερνετ για την τελευταία είδηση πριν καλά-καλά ανοίξουν τα μάτια τους το πρωί. Οι διασυνδέσεις με άτομα που φιλοδοξούν να δουλέψουν στον ίδιο χώρο με σένα, μπορούν να σε οδηγήσουν σε συνεργασίες και στην δημιουργία ενός πολύ ισχυρού κύκλου.

Πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του κλάδου

Οι εκπαιδευτές μας είναι επαγγελματίες που ξέρουν ακριβώς τι κάνουν. Δεν θα σου διδάξουν μόνο πώς να γράφεις άρθρα, αλλά πώς να βρεις την αλήθεια, ποια είναι τα τελευταία εργαλεία και πώς να αξιοποιείς τις πηγές σου. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι τόσο ποικιλόμορφο όσο και ενδιαφέρον. Θα μάθεις τα πάντα για την έρευνα, την ανάλυση και την σύνταξη ειδήσεων. Θα εμβαθύνεις στις τεχνικές της δημοσιογραφικής γραφής, θα μάθεις πώς να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις και πώς να αναδεικνύεις τις ιστορίες που έχουν σημασία. Θα μάθεις να ξεχωρίζεις την προπαγάνδα από την είδηση! Και όλα αυτά με έναν διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο, που σίγουρα δεν θυμίζει καθόλου τις βαρετές διαλέξεις του σχολείου.

Πρακτική Άσκηση

Όλοι συζητάμε για το πόσο αναγκαία είναι, αλλά κανείς δεν ξέρει πού να την βρει! Μην σκας ΚΑΙ γι’ αυτό. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία σου και γι’ αυτό το citycampus.gr έχει φροντίσει για σένα. Θα μπορέσεις να ζήσεις μια προσομοίωση πρακτικής άσκησης και να δεις τα κείμενά σου να δημοσιεύονται εδώ στο Site μας!!! Και το καλύτερο; Θα έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις το δικό σου portfolio, γεμάτο με κείμενα που θα αποδεικνύουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα σου.

Δημοσιογραφία: Τρόπος ζωής

Και αν φοβάσαι μήπως είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό, χαλάρωσε! Το σεμινάριο είναι διασκεδαστικό και προσαρμόζεται στις ανάγκες σου. Δεν χρειάζεται να είσαι ο επόμενος Pulitzer από την πρώτη μέρα (αν και δεν θα ήταν κακό!). Με την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών του citycampus.gr, θα αποκτήσεις όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να ξεκινήσεις την δική σου δημοσιογραφική καριέρα. Στο τέλος αυτού του ταξιδιού, θα μάθεις ότι η δημοσιογραφία δεν είναι απλά ένα επάγγελμα. Είναι ένας τρόπος ζωής. Ένας τρόπος να βλέπεις τον κόσμο από διαφορετικές οπτικές γωνίες και να λες ιστορίες που αξίζουν να ακουστούν.

Ένας λόγος παραπάνω που δεν σου είπα πιο πάνω: Είναι πιστοποιημένο από την ACTA – Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Λοιπόν, σου αρκούν όλα αυτά για να το επιλέξεις; 

Οκ ναι, το ξέρουμε πως όχι… Ποτέ δεν είναι αρκετές οι πληροφορίες για σένα (άλλωστε δημοσιογράφος θέλεις να γίνεις). Αν θέλεις να μάθεις ακόμα περισσότερα ή να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου για το σεμινάριο δημοσιογραφίας επισκέψου το link εδώ:

Σεμινάριο Δημοσιογραφίας citycampus.gr

Μην ονειρεύεσαι απλά το μέλλον σου ως δημοσιογράφος. Ξεκίνα να το ζεις σήμερα κιόλας με το citycampus.gr. Έχεις το όραμα, έχεις το πάθος. Τώρα ήρθε η ώρα να αποκτήσεις και τις δεξιότητες.

Δες τι λέει μια απόφοιτός μας για το Σεμινάριο Δημοσιογραφίας εδώ!

Γιατί ποιος ξέρει; Ίσως την επόμενη μεγάλη είδηση να τη γράψεις εσύ!