Δημιούργησε το δικό σου success story

Δημιούργησε το δικό σου success story!

του Γιάννη Λαγού

Για να δημιουργήσει κάποιος το δικό του success story πρέπει να θέσει συγκεκριμένους στόχους και να καταβάλει κατάλληλη προσπάθεια. Ταυτόχρονα, πρέπει να διαθέτει δυναμικό χαρακτήρα, να είναι υπομονετικός και να μην τα παρατάει στα πρώτα εμπόδια που συναντά. Ο δρόμος της επιτυχίας δεν είναι εύκολος και χρειάζεται να μείνει ο καθένας συγκεντρωμένος στο όνειρο  του.

success storyΜόλις κάποιος καθορίσει το όνειρο του, χρειάζεται να αναρωτηθεί πόσο εφικτό είναι και ποιες ενέργειες πρέπει να ακολουθήσει ώστε, να μπορέσει να το πραγματοποιήσει. Αρχικά, πρέπει να  δημιουργήσει ένα χρονοδιάγραμμα και να κατακερματίσει το όνειρο-στόχο του σε μικρούς στόχους – βήματα. Σε κάθε του επιτυχία, να επιβραβεύει τον εαυτό του για να παίρνει θάρρος και δύναμη για την συνέχεια που έπεται.

Για να πετύχει πρέπει να ρισκάρει. Το ρίσκο είναι σημάδι αυτοπεποίθησης και τον βοηθάει να ξεχωρίσει από το υπόλοιπο πλήθος. Το σίγουρο μονοπάτι προσφέρει μία ζωή με προδιαγεγραμμένη πορεία. Έτσι όμως, εκλείπουν η περιπέτεια, η αγωνία, η βελτίωση του ως άτομο που μπορεί να έρθει μέσα από το ρίσκο και τις επιλογές του.

Η επιτυχία του κρύβεται πίσω από τις θυσίες που είναι διατεθειμένος να κάνει για να πετύχει το όνειρο του. Για να πετύχει πρέπει να θυσιάσει  χρόνο από την προσωπική του ζωή, τον ύπνο, την υγεία του. Επίσης, πρέπει να θυσιάσει αρκετό χρόνο μακριά από την οικογένεια του, από την διασκέδαση του, από τις διακοπές του. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η αφοσίωση, η επιμονή και η ψυχική δύναμη που πρέπει να δείξει για να τα καταφέρει.

Σημαντικό κομμάτι για την επιτυχία του διαδραματίζουν οι άνθρωποι που έχει στο πλευρό του. Θα πρέπει να τον στηρίζουν, να τον συμβουλεύουν σωστά, να είναι υπομονετικοί και να του δίνουν θάρρος, δύναμη μπροστά σε όσα εμπόδια συναντά. Οι άνθρωποι μας είναι πηγή δύναμης, ενέργειας και ζωής. Οι επιλογές μας κρίνουν και διαμορφώνουν την ζωή μας σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Ποτέ μην λες “είχα ως όνειρο να γίνω…” αλλά προσπάθησε όσο περισσότερο μπορείς και δημιούργησε το δικό σου success story .

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!