Δεύτερες Ευκαιρίες

Της Νεφέλης Πουγαρίδου

Όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με αυτές,  είτε επειδή αποτύχαμε σε κάτι είτε επειδή αυτό που καταφέραμε δεν ήταν αρκετό.

Από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο μάταιο τούτο κόσμο, μας δίνονται καθημερινά δεύτερες ευκαιρίες. Ίσως γιατί η ζωή θέλει είτε να σε βασανίζει μονίμως με δεύτερες σκέψεις και να σου δίνει συνέχεια δεύτερες επιλογές, ώστε να μην καταλήξεις ποτέ στο σκοπό της ύπαρξής σου είτε να σε έχει σε μία συνεχή επαγρύπνηση και να σε ωθεί να κυνηγάς όλο και με μεγαλύτερο πάθος τα όνειρα σου.

Όπως και να’χει, δεύτερες ευκαιρίες υπάρχουν παντού. Στα επαγγελματικά σου, στις σχέσεις σου φιλικές-ερωτικές, και στο μέλλον σου γενικότερα. Πίσω από κάθε πρώτη ευκαιρία, υπάρχει μια δεύτερη. Όταν θα σου χτυπήσει τη πόρτα, όποτε εκείνη το αποφασίσει, ανεξαρτήτως της ψυχολογικής κατάστασης, στην οποία θα βρίσκεσαι, εσύ πρέπει να την διαχειριστείς σωστά γιατί δεν γνωρίζεις αν θα υπάρξει επόμενη. Έτσι και αλλιώς, θα χάσουμε και έχουμε χάσει πολλές ευκαιρίες και δεύτερες και τρίτες  και ούτε αυτές που θα έρθουν γνωρίζουμε αν θα είναι οι σωστές και αν θα καταλήξουν στην επιτυχία ή στην καταστροφή.

Βέβαια, όπως μας δίνεται πολλές φορές η επιλογή να έχουμε δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή μας, έτσι πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να δίνουμε, όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά και στις καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω μας. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι περίπλοκες όπως και οι άνθρωποι είναι περίπλοκα και πολυμορφικά όντα και ακριβώς για αυτό το λόγο, επειδή κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, δημιουργούνται συγκρούσεις στις σχέσεις μας κάτι το οποίο  είναι και φυσιολογικό αφού ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα. Έτσι πρέπει να δίνεις ευκαιρίες  στα άτομα που έχεις γύρω σου και σε όξυνες καταστάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα σου για να μπορείς με αυτό τον τρόπο να τις ξεπερνάς.

Αν δεν ρισκάρεις για αυτό που αγαπάς και τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου, για τα όνειρα που έχεις κάνει, για τους στόχους που θες να επιτεύξεις,  θα μένεις στάσιμος και άβουλος , διότι δεν θα έχεις μάθει από τα λάθη σου.

Όπου δεις δεύτερη ευκαιρία άρπαξε την, και όπου μπορείς να δώσεις, δωσ’ την! Μπορεί να σε οδηγήσει στην αποτυχία αλλά μπορεί και να σε ανεβάσει στην κορυφή!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!