Δήμητρα Μπουγονικόλου

Δήμητρα Μπουγονικόλου

Editor

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πανέμορφη Πάτρα! Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Φιλολογίας (Κατεύθυνση Γλωσσολογίας) και του μεταπτυχιακού προγράμματος «Συγκριτική Γλωσσολογία και Γλωσσική Ποικιλία» του Πανεπιστημίου Πατρών. Για 11 χρόνια έζησα στη Γάνδη του Βελγίου και δίδαξα τα Νέα Ελληνικά σε Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων στις Βρυξέλλες, στην Μπρυζ και στην Αμβέρσα.

Τον Αύγουστο του 2020, όμως, επέστρεψα στην Ελλάδα, καθώς μου έλειψε ο τόπος μου κι εφόσον τα τεχνολογικά μέσα προσφέρουν τη δυνατότητα εργασίας από οποιοδήποτε μέρος! Έτσι, συνεχίζω να διδάσκω την ελληνική εξ αποστάσεως και πέρα από τη διδασκαλία, ασχολούμαι με τη μετάφραση (Ολλανδικά – Ελληνικά).

Η επαφή με την αρθρογραφία ξεκίνησε με το σεμινάριο δημοσιογραφίας του CityCampus και χαίρομαι που θα αποτελέσω μέλος της εξαιρετικά δημιουργικής και δυναμικής ομάδας του Citycampus!

Όταν έχω ελεύθερο χρόνο, μου αρέσει πολύ να διοργανώνω ταξίδια, να μαθαίνω γλώσσες, να παρακολουθώ σεμινάρια, να διαβάζω, να βλέπω ταινίες και να ζωγραφίζω. “One Day or Day One”είναι η φράση που με ενεργοποιεί σε περιόδους αναποφασιστικότητας!