5+1 λόγοι για να βάλετε τη γυμναστική στη ζωή σας

Της Κατερίνας Χριστίνας Σανιδά

Οι λόγοι για να γυμναστείτε είναι άφθονοι αλλά και οι δικαιολογίες ώστε να μην γίνει αυτό επίσης! Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή! Σίγουρα έχετε ένα δύσκολο πρόγραμμα καθώς η εξεταστική τέλειωσε, το Β’ εξάμηνο για φέτος άρχισε επίσημα και ίσωςγυμναστική εργάζεστε. Ναι ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, αλλά πιστέψτε με βάζοντας τη γυμναστική στη ζωή σας θα έχετε μόνο θετικά αποτελέσματα!

Σε αυτό το σημείο να τονίσω πως υπάρχουν πολλές μορφές γυμναστικής άρα δεν χρειάζεται να διαθέσετε ούτε χρήματα ούτε απεριόριστο χρόνο! Τα περισσότερα πανεπιστήμια διαθέτουν χώρους άθλησης, γυμναστήρια και γήπεδα.

Ας δούμε λοιπόν 5+1 λογούς για να γυμναστούμε και να αποκρούσουμε όλες τις δικαιολογίες που μας εμποδίζουν!

Ενωμένοι θα νικήσουμε      

γυμναστικήΟποιαδήποτε μορφή γυμναστικής και να επιλέξετε θα γνωρίσετε νέο κόσμο ή θα αναπτύξετε καλύτερες σχέσεις με όσους ήδη ξέρετε (συμφοιτητές, φίλους). Στα ομαδικά αθλήματα θα συνυπάρξετε και θα δράσετε από κοινού για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Ενώ σε γυμναστήρια ή fitness club θα γνωρίσετε κόσμο με τον όποιο θα μοιράζεστε το ίδιο hobby και θα περνάτε χρόνο όλοι μαζί. Το γεγονός είναι είναι ότι η κοινωνικότητα αυξάνεται, καθώς είναι και πολύ πιθανό μέσα από την αλληλεπίδραση και επικοινωνία να δημιουργηθούν δεσμοί φίλιας.

Νους υγιής…

Νους υγιής εν σώματι υγιή έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και σίγουρα γνώριζαν πολλά. Πέραν από τη δεδομένη εκγύμναση του σώματος, η γυμναστική έχει άμεση επίδραση και στο νου και πώς να μην έχει άλλωστε; Μπορεί να χαλαρώσει και να εκτονώσει ταυτόχρονα! Έπειτα από ένα φορτωμένο ολοήμερο πρόγραμμα γεμάτο υποχρεώσεις ,ακόμα και αν διαθέσετε ελάχιστο χρόνο στην άσκηση θα κάνετε στην άκρη την πνευματική κούραση και άμεσα θα αισθανθείτε καλύτερα. Ήρεμοι και γεμάτοι ενέργεια.

Ενδιαφέρον… Ενδιαφέροντα    

Η απόκτηση ενδιαφερόντων (hobby) διαπλάθει την προσωπικότητα και μας κάνει πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους. Το καθημερινό σου πρόγραμμα πιθανόν να είναι σπίτι-σχόλη-δουλειά-σπίτι, γιατί λοιπόν να μην  κανείς κάτι το οποίο μπορεί να ανανεώσει εσένα και το πρόγραμμά σου; Έκτος του ότι θα αποκτήσεις ένα hobby με πολλαπλά οφέλη θα μπορείς να περνάς περισσότερο χρόνο με τους φίλους σου κάνοντας κάτι διαφορετικό από την καθιερωμένη έξοδο.

Have fun                                                                                                                           

Το 90% όσων γυμνάζονται ακούν μουσική. Άρα ο χρόνος περνά ευχάριστα και η γυμναστική θεωρείται μια διασκεδαστική σε συνδυασμό με την καλή παρέα. Θεωρείται επίσης λύση  στην καθιστική ζωή των νέων, καθώς περνάμε πολύ ώρα μπροστά σε μια οθόνη στις περισσότερες περιπτώσεις! Συνάμα με το κλίμα ευφορίας που χαρίζει η γυμναστική, αυξάνεται και η αυτοπεποίθηση καθώς οι αλλαγές παρατηρούνται και στο σώμα και στη διάθεση.

Όλα για την υγεία     

Ναι δεν είναι μύθος, εκτός των ψυχικών και σωματικών ωφέλιμων επιδράσεων που χαρίζει η γυμναστική, προσφέρει και πληθώρα πλεονεκτημάτων στην υγεία του ασκούμενου. Μέσω της γυμναστικής ενδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα, πράγμα πολύ σημαντικό καθώς όσοι χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ για τη μετακίνησή μας καταλαβαίνουμε πόσο εύκολο είναι να νοσήσουμε με όλες τις ιώσεις που κυκλοφορούν και τον συνωστισμό. Ενίσχυση παρατηρείται και στη μνήμη κάτι που μπορεί να βοηθήσει πολύ εδικά σε περίοδο εξετάσεων.

Καλοκαίρι..Καλοκαιράκι       

γυμναστικήΤο καλοκαίρι αδιαμφισβήτητα πλησιάζει καθώς αισίως διανύουμε τις πρώτες μέρες της άνοιξης. Θα μπορούσε να θεωρηθεί λοιπόν ως  η καλύτερη περίοδος για να βάλετε τη γυμναστική στη ζωή σας και ενώ έρχεται η εποχή όπου θα βγούμε στην παράλια χρειάζεται να επιμεληθούμε το σώμα μας. Ένας από τους λογούς που κάποιος επιλέγει να γυμναστεί είναι και η σωματική δομή. Έστω και με την αφιέρωση λίγου χρόνου καθημερινά στην άθληση τα αποτελέσματα είναι ορατά και το καλοκαίρι θα έχετε το σώμα των ονείρων σας.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!

3 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.