παραγωγικότητα

#Foititips: 5+1 Τρόποι να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου

της Ευανθίας Νικολάου

Θέλεις πολύ να γίνεις αποδοτικός στη δουλειά σου, αλλά δεν ξέρεις πως να το πετύχεις; Σίγουρα έχεις διαβάσει πολλά άρθρα σχετικά με την παραγωγικότητα. Το θέμα, όμως, είναι αν πράγματι δίνεις σημασία στις συμβουλές που διαβάζεις. Δώσε προσοχή στα παρακάτω, αν πραγματικά θέλεις να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου!

Σήκω αμέσως μόλις ακούσεις το ξυπνητήρι

Το πρώτο και σημαντικό βήμα, για να ξεκινήσεις παραγωγικά τη μέρα σου, είναι να ξυπνήσεις αμέσως μόλις ακούσεις το ξυπνητήρι. Και, όταν λέω να ξυπνήσεις, δεν εννοώ απλώς να ανοίξεις τα μάτια σου, αλλά και να σηκωθείς. Το ξυπνητήρι είναι βασανιστικό, σίγουρα. Αν, όμως, επιλέξεις ένα ευχάριστο τραγούδι, θα έχεις καλή διάθεση από την αρχή της ημέρας, κατά συνέπεια, και παραγωγικότητα.

Συνέχισε με μουσική ή έξυπνα βιντεάκια

Μέχρι να πλυθείς και να ετοιμάσεις το πρωινό σου, συνέχισε να ακούς μουσική για να ξυπνήσεις εντελώς και να νιώθεις ότι μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου δυναμικά! Κάτι ακόμα, που μπορείς να κάνεις, είναι να δεις ένα έξυπνο βιντεάκι, κάτι που θα ξυπνήσει το μυαλό σου και θα σου δώσει έμπνευση.

Υγιεινή διατροφή και γυμναστική

Η διατροφή και η άσκηση παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, αν όχι το σημαντικότερο. Όταν είσαι καλά μέσα σου, μπορείς να εξωτερικεύσεις αυτήν την ενέργεια σε όλες σου τις δραστηριότητες. Φρόντισε να προσέχεις τον εαυτό σου για να μπορέσει και εκείνος να σου προσφέρει επιτυχία σε οτιδήποτε κάνεις!

Οργάνωσε το χώρο σου

Η οργάνωση είναι εξαιρετικά σημαντική. Ένας τακτοποιημένος χώρος δεν μπορεί παρά να βοηθήσει και στην «τακτοποίηση» του μυαλού σου. Διατήρησε το χώρο σου οργανωμένο και καθαρό για να έχεις κίνητρο να εργαστείς σε αυτόν.

Οργάνωσε το μυαλό σου

Όταν ολοκληρώσεις το συμμάζεμα του χώρου σου, «συμμάζεψε» και το μυαλό σου. Θέσε μικρούς στόχους και δημιούργησε ένα ρεαλιστικό πλάνο εργασιών. Συνήθως, λένε, να ξεκινάς από τις δύσκολες δουλειές και να συνεχίζεις με τις πιο εύκολες, για να μην είσαι κουρασμένος όταν θα αναλάβεις τα πιο ζόρικα. Όμως, θα σου πρότεινα το αντίθετο. Όταν ξεκινάς από τα εύκολα, αυξάνεις τις επιδόσεις σου, γιατί δεν αποθαρρύνεσαι από την αρχή και κλιμακωτά φτάνεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Extra tip: Ανακάλυψε τις παραγωγικές σου ώρες. Μπορεί να νομίζεις ότι εργάζεσαι καλύτερα το πρωί, όμως υπάρχουν άνθρωποι που τις βραδινές ώρες είναι πιο παραγωγικοί. Δοκίμασε τα πάντα για να μάθεις τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου και, στη συνέχεια, όλα θα σου φαίνονται πιο εύκολα, εφόσον τα κάνεις παραγωγικά!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!