καινοτομία

Από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος διεξάγεται και φέτος ο Διαγωνισμός Καινοτομίας, ο τέταρτος κατά σειρά. Θεωρούμε ότι τόσο ο φορέας που τον διεξάγει, όσο και οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί και βραβευθεί κατά τον παρελθόν τον έχουν αναγάγει σε έναν υψηλού κύρους διαγωνισμό – κίνητρο για την επιχειρηματική δράση πολλών επαγγελματιών, ειδικά νέων.

Ο στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη και βράβευση πρωτότυπων ιδεών βασισμένων στις νέες τεχνολογίες ώστε να προωθηθεί η καινοτομία εν γένει στη χώρα μας. Έχουν υποβληθεί πάνω από χίλιες προτάσεις συνολικά και κάποιες από τις βραβευμένες βρίσκονται σε σημαντικό στάδιο υλοποίησης με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας.

Η αξιολόγηση των προτάσεων γίνεται σε συνεργασία με τα εξής πανεπιστημιακά ιδρύματα:

Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Πειραιά και Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το χρονοδιάγραμμα για φέτος είναι το εξής:

Α Φάση:

Έναρξη υποβολής των προτάσεων: 15/7/2013,

Λήξη Υποβολής: 7/10/2013, ώρα 15.00,

Ανακοίνωση προκριθέντων: Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2013. Θα προκριθούν οι 20 προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία.

Β Φάση:

Υποβολή προτάσεων: Μέχρι Ιανουάριο ή Φεβρουάριο 2014. Εκτός από τους 20 προκριθέντες από την Α Φάση, μπορούν να συμμετάσχουν και άλλοι βραβευθέντες από την Εθνική Τράπεζα.

Ανακοίνωση προκριθέντων: Φεβρουάριος – Μάρτιος 2014. Θα προκριθούν οι 10 προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία.

Γ Φάση:

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι ημερομηνίες αλλά είναι η τελική φάση του προγράμματος, όπου θα γίνει η τελική αξιολόγηση και θα ανακοινωθούν οι νικητές του διαγωνισμού.

Οι θεματικές ενότητες του διαγωνισμού είναι οι εξής: Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, Περιβάλλον και Τεχνολογία, Πολιτισμός και Τεχνολογία.

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού είναι 20.000 ευρώ, το δεύτερο 10.000 ευρώ, το τρίτο 6.000 ευρώ και το τέταρτο 4.000 ευρώ.

Η γνώμη του Citycampus.gr: Αν σας φαίνεται όνειρο θερεινής νυκτός να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό, αναλογιστείτε το εξής: Το πιθανότερο είναι να μην κερδίσετε, εκτός αν έχετε πράγματι μια πολύ καινοτόμα ιδέα. Όμως πέρα από το ότι δεν μπορείτε να προβλέψετε το αποτέλεσμα (άρα μπορεί να είστε ο νικητής), η εμπειρία της συμμετοχής και η συναναστροφή με άλλους καλύτερούς σας είναι ανεκτίμητης αξίας, ίσως μεγαλύτερης από τη βράβευση καθεαυτή. Οπότε, αν έχετε κάποια ιδέα, προσπαθήστε να την υλοποιήσετε και να συμμετάσχετε.

Η φωτο είναι προσφορά από το freedigitalphotos.net

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!