Προκήρυξη Υποτροφιών Ιδρύματος «Αττική Παράδοση» για μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ, ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Της Γεωργίας Μυστριώτη

Αττική ΠαράδοσηΤο Ίδρυμα « Αττική Παράδοση », εκπαιδευτικός οργανισμός που στοχεύει στην ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκηρύσσει 2 (δύο) υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, ύψους 10.000 € η καθεμία. Οι υποτροφίες αφορούν τις σπουδές στα εξής αντικείμενα:  πολιτιστικές σχέσεις της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την μεταπολεμική περίοδο και επιδόσεις των Ελλήνων πανεπιστημιακών που θητεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

To Ίδρυμα

Το ίδρυμα « Αττική Παράδοση » συστάθηκε το 1990 με σκοπό τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Εμπνευσμένο από τη δράση του Ελληνοαμερικανού συγγραφέα, κριτικού λογοτεχνίας και καθηγητή πανεπιστημίου, Κίμωνα Φράιερ, το ίδρυμα παρέχει υποτροφίες σε υπηκόους κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σπουδές ή έρευνα, στους τομείς των κοινωνικών επιστημών και της φιλοσοφίας, σε πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών. Το ίδρυμα επίσης αναλαμβάνει την έκδοση επιστημονικών μελετών, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων, και την ενίσχυση των πολιτιστικών φορέων με τους οποίους μοιράζεται κοινούς σκοπούς. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Προϋποθέσεις και Δικαιολογητικά

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να επωφεληθείτε από τις συγκεκριμένες υποτροφίες αποτελούν η Ελληνική υπηκοότητα, η ηλικία κάτω των 30 ετών και η αποδοχή σε μεταπτυχιακό τμήμα Αμερικανικού Πανεπιστημίου μέχρι την τελευταία μέρα της προθεσμίας. Θα πρέπει να υποβληθούν σε δύο αντίγραφα το βιογραφικό σημείωμα, τα αντίγραφα του τίτλου σπουδών, τα αντίτυπα των εργασιών σας (αν είχατε κάνει στη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών σας), το πιστοποιητικό γέννησής σας, το απόσπασμα ποινικού μητρώου, το εκκαθαριστικό σημείωμα από την εφορία και το αποδεικτικό εγγραφής στο Αμερικανικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Τα δικαιολογητικά αυτά υποβάλλονται ταχυδρομικώς στο ίδρυμα μέχρι την 24η Ιουνίου 2016.

Σας ευχόμαστε φυσικά επιτυχία! Είναι λίγες οι θέσεις και τα αντικείμενα εξειδικευμένα, αλλά όλα είναι δυνατά. Κάντε την αίτηση σας και δε θα χάσετε!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!