ΑΠΘ Health Statistics

ΑΠΘ: MSc in Health Statistics and Data Analytics

της Όλγας Ζώτου

Προκήρυξη: MSc in Health Statistics and Data Analytics

Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προκηρύσσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και επίκαιρο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, με θέμα  “Health Statistics and Data Analytics”. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προκηρύσσεται από το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόκειται για αγγλόφωνο μεταπτυχιακό. Εάν επιθυμείς τη συμμέτοχη σε αυτό το μεταπτυχιακό έως 05/09/2021, θα πρέπει να υποβάλλεις αίτηση συμμετοχής μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο email info-hsda@auth.gr.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

  • Αίτηση συμμετοχής
  • Δήλωση σκοπού πραγματοποίησης του ΠΜΣ
  • Αντίγραφο Πτυχίου
  • Βιογραφικό Σημείωμα
  • Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας της Αγγλικής
  • Δύο συστατικές επιστολές από μέλη ΔΕΠ ή από φορέα εργασίας
  • Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας/διαβατηρίου.

Βασικές Πληροφορίες

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Health Statistics and Data Analytics έχει διάρκεια ενάμιση χρόνο, δέχεται 25 άτομα ανά έτος, ενώ το κόστος ανέρχεται στα 4000 ευρώ. Η διδασκαλία των μαθημάτων προβλέπεται να γίνεται δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως. Το πρόγραμμα πιστώνει 90 ECTS σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστωτικών Μονάδων. Σε κάθε εξάμηνο διδάσκονται 4 μαθήματα (όλα υποχρεωτικά), ενώ στο τελευταίο εξάμηνο γίνεται η εκπόνηση της διπλωματικής μεταπτυχιακής εργασίας στα αγγλικά. Η διπλωματική εργασία υπάρχει η δυνατότητα να είναι ερευνητική ή ανασκόπησης.

Οι καινοτόμες μεθοδολογίες ανάλυσης βιοϊατρικών δεδομένων με εργαλείο τη στατιστική είναι ο τομέας στον οποίο το μεταπτυχιακό αυτό προσφέρει  ουσιαστική εξειδίκευση. Όπως είναι αναμενόμενο όλη η προβλεπόμενη κατάρτιση θα γίνει με εφαρμογές στην κλινική πράξη, αλλά σαφώς και μέσα από την επιστημονική έρευνα. Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων.

Επικοινωνία με ΠΜΣ

Περισσότερες πληροφορίες για το ΠΜΣ μπορεί κανείς να βρει στις παρακάτω διευθύνσεις και τηλέφωνα: 
τηλ. 2310999143, 2310999148
email: info-hsda@auth.gr
ιστοσελίδα: https://hsda.med.auth.gr/

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!