ΑΠΘ

Πάλι πρωτιές για ΑΠΘ στον 25ο Διεθνή Φοιτητικό Μαθηματικό Διαγωνισμό

της Μάγδας Τσόχα

Επίκεντρο της προσοχής έγινε και πάλι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Το «στολίδι» του Βορρά δικαίωσε και με το παραπάνω τη φήμη του και για ακόμη μια φορά κατόρθωσε να κερδίσει τις εντυπώσεις διεθνώς. Οι φοιτητές του που συμμετείχαν στον 25ο Διεθνή Φοιτητικό Μαθηματικό Διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition for University Students) απέσπασαν σπουδαίες διακρίσεις.

Ο διαγωνισμός, έλαβε χώρα μεταξύ 22-28 Ιουλίου, στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.  Πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του University College of London. Φορέας φιλοξενίας  ήταν το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βουλγαρίας. 

Τα θέματα τα οποία οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κινήθηκαν γύρω από τα γνωστικά αντικείμενα:

  • της Άλγεβρας
  • της Μαθηματικής Ανάλυσης (Πραγματικής και Μιγαδικής)
  • της Γεωμετρίας και Συνδυαστικής.

Ο αριθμός των φοιτητών, οι οποίοι πήραν μέρος στο διαγωνισμό ανέρχεται στους 351, ενώ η πλειοψηφία αυτών προερχόταν από διεθνώς αναγνωρισμένα κορυφαία πανεπιστήμια.

Η διακεκριμένη αποστολή του ΑΠΘ  είχε χρηματοδότηση από την Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στελεχώθηκε από φοιτητές διαφορετικών τμημάτων.

Οι διακρίσεις

  • Αργυρό μετάλλιο απέκτησε ο Ιωάννης Ιακωβίδης
  • Χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος 

φοιτητές και οι δύο, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του ΑΠΘ.

  • Εύφημες Μνείες απέκτησαν οι: Ιωάννης Χαρισιάδης, Δημήτριος Τσιντσιλίδας και Βασίλειος Μακρίδης, επίσης φοιτητές του τμήματος ΗΜΜΥ και ο Γεώργιος Καμπάνης, φοιτητής του τμήματος Φυσικής.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!