Oh My Grant! 15+1 απίστευτες υποτροφίες

Της Μυρτώς Υφαντή

Υποτροφίες… Εσύ τώρα έχεις στο μυαλό σου ότι θα ήθελες μια οικονομική ενίσχυση για τις προπτυχιακές σπουδές σου, για το μεταπτυχιακό, διδακτορικό, μεταδιδακτορικό σου ή κάτι τέτοιο. Κάτι, τέλος πάντων, που θα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις επιδόσεις σου, τους βαθμούς και τα γενικότερα προσόντα σου. Είναι απολύτως φυσιολογικές αυτές οι σκέψεις. Έτσι θα είναι η κατάσταση και στον υπόλοιπο κόσμο, λες. Όντως, πάνω- κάτω έτσι είναι η πλειοψηφία των υποτροφιών,ωστόσο σε ορισμένες χώρες του εξωτερικού, το θέμα έχει… εξελιχθεί ! Παρακάτω θα πάρεις μια γεύση από 15+1 απίστευτες υποτροφίες  που παρέχονται στις ΗΠΑ, με εξαίρεση μια που προσφέρεται στην Αγγλία.

Υποτροφία «Sweet and simple»

Οι μαθητές Λυκείου μπορούν να διεκδικήσουν 1.500 δολάρια για τις σπουδές τους στο πανεπιστήμιο γράφοντας μια έκθεση με θέμα: «Τα δώρα δε χρειάζεται να είναι ακριβά. Στην πραγματικότητα, τα γλυκά και απλά πράγματα κάνουν την πραγματική διαφορά στη ζωή. Μίλησέ μας για ένα δώρο που σήμαινε πολλά για εσένα».

Υποτροφία «Γεύση παγωτού»

Οι μαθητές Λυκείου των ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν 1.500 δολάρια για τις μελλοντικές σπουδές τους εάν έχουν έμπνευση και κατορθώσουν να συντάξουν ένα κείμενο με θέμα «Αν ήσουν παγωτό, τι γεύση θα ήσουν;».

Υποτροφία «Κάνε με να γελάσω»

Οι Αμερικανοί μαθητές Λυκείου καλούνται να γράψουν μια έκθεση στην οποία θα διηγούνται κάτι αστείο. Η καλύτερη θα κερδίσει 1.500 δολάρια που θα δοθούν ως ενίσχυση των πανεπιστημιακών σπουδών.

Υποτροφία «Έχω ένα όνειρο»

Είχες κάποτε ένα όνειρο που ήταν πολύ αληθινό και δεν ήξερες αν ονειρεύεσαι ή όχι; 1.500 δολάρια δικά σου εάν το αναλύσεις σε μια έκθεση και νικήσεις. Θα πρέπει να είσαι μαθητής Λυκείου, διότι η υποτροφία αποβλέπει σε ενίσχυση πανεπιστημιακών σπουδών.

Υποτροφία «Αποκάλυψη των zombie»

Τι θα γινόταν αν το σχολείο σου καταλαμβανόταν από zombie; Πού θα κρυβόσουν, ποια είναι τα  τοπ 5 πράγματα που θα έκανες για να μείνεις ζωντανός; Σε αυτά τα ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν οι μαθητές Λυκείου και να διεκδικήσουν, έτσι, 2.000 δολάρια για το πανεπιστήμιο.

Υποτροφία «Κοστούμι από μονωτική ταινία»

Εάν κάποιος είναι φοιτητής στις ΗΠΑ, μπορεί να δημιουργήσει επίσημα κοστούμια με μονωτική ταινία. 3.000- 5.000 δολάρια δίνονται στις καλύτερες εμφανίσεις.

Υποτροφία για γυμνιστές

Η Αμερικανική Ερευνητική Βιβλιοθήκη Γυμνιστών προσφέρει 1.000 δολάρια σε τελειόφοιτο Λυκείου ή απόφοιτο και νεοεισαχθέντα σε πανεπιστήμιο που έχει εμπειρία τουλάχιστον 3 χρόνων σε οργάνωση γυμνιστών.

Υποτροφία «Λάτρεις του φυστικοβούτυρου»

Υποτροφία για μικρούς, αλλά με βλέψεις πανεπιστημίου. Τα παιδιά 6- 12 χρονών μπορούν να κερδίσουν μέχρι και 25.000 δολάρια εάν θεωρηθεί ότι έφτιαξαν το πιο δημιουργικό και πρωτότυπο σάντουιτς με φυστικοβούτυρο.

Υποτροφία για ψηλούς

Οι γυναίκες άνω του 1,77 και οι άντρες άνω του 1,88 που έχουν συμπληρώσει τα 21 έτη, μπορούν να γράψουν μια έκθεση με θέμα «τι σημαίνει για μένα το να είμαι ψηλός».  Η υποτροφία παρέχεται από το Tall Clubs International και το ύψος της ποικίλλει κάθε χρόνο.

Υποτροφία για αριστερόχειρες

Σε πολλά μέρη των ΗΠΑ οι αριστερόχειρες φοιτητές μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφίες ύψους 2.000- 5.000 δολαρίων.

Υποτροφία «Τι χρώμα μαλλιών έχεις;»

Έχεις μαλλιά καστανά, ξανθά, κόκκινα, μαύρα και μένεις στις ΗΠΑ; Μπορείς να διεκδικήσεις μέχρι και 500 δολάρια.

Υποτροφία Superpower

2.500 δολάρια δίνονται στον μαθητή που θα συντάξει την καλύτερη έκθεση με θέμα «Με ποιον υπερήρωα θα άλλαζες θέση για μια μέρα και γιατί;» προκειμένου να ενισχυθούν οι σπουδές του.

Υποτροφία του American Board of Funeral Service Education

500- 2.500 δολάρια προσφέρονται από τον ανωτέρω οργανισμό για να ενισχυθούν όσοι έχουν σπουδάσει σε αυτή την επαγγελματική σχολή και ασχολούνται με αυτό.

Υποτροφία από την Κοινότητα Χορτοφάγων

Στην Αγγλία, προσφέρονται μέχρι 500 λίρες σε φοιτητή που έχει οικονομική ανάγκη, αρκεί να υποσχεθεί πως δε θα φάει κρέας.

Υποτροφία «Zolp»

Εάν σπουδάζεις στο πανεπιστήμιο Loyola στο Σικάγο, είσαι καθολικός και έχεις την τύχη το επώνυμό σου να είναι Zolp, μπορείς  να διεκδικήσεις αυτή την υποτροφία, το ύψος της οποίας ποικίλλει.

Υποτροφία «Λάτρεις του αριθμού 5»

Top five, high five, βάση 5 στα μαθήματα… Φαίνεται πως στην Αμερική αναγνώρισαν επίσημα τη σημασία του αριθμού 5 και γι’ αυτό, καθιέρωσαν ειδική υποτροφία για αυτόν. 1.500 δολάρια δίνονται κάθε Μάιο (που, παρεμπιπτόντως, είναι ο πέμπτος μήνας) σε αυτόν που θα γράψει την καλύτερη έκθεση για τη σημαντικότητα του αριθμού 5!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μπορείς να βρεις αυτές και περισσότερες αντίστοιχες υποτροφίες εδώ κι εδώ.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!