Ανοιχτό Κάλεσμα σε Νέους Καλλιτέχνες για Δωρεάν Online Εκπαίδευση

Πληροφορίες για Δωρεάν Online Εκπαίδευση

Είστε νέοι καλλιτέχνες από 18 έως 30 ετών και επιθυμείτε να αναπτύξετε δεξιότητες αυτοαπασχόλησης; Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED) σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή στο νέο δωρεάν online κάλεσμα σε νέους καλλιτέχνες, που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2023.

 Δωρεάν Online Εκπαίδευση Η δωρεάν εκπαίδευση θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου “Building Talent“. Το έργο προσφέρει μια σειρά από 5 workshops και 4 mentoring sessions ανά χώρα (Βέλγιο, Ελλάδα, Λετονία), διάρκειας 5 ημερών, για την υποστήριξη των ανερχόμενων καλλιτεχνών στην επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Τουλάχιστον 10 νέοι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν από κάθε χώρα, θα επωφεληθούν από μια γνωστική εμπειρία που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της καριέρας τους, ενώ οι επαγγελματίες του χώρου θα μάθουν περισσότερα για τις ανάγκες των νέων καλλιτεχνών καθώς εισέρχονται στη δημιουργική βιομηχανία.

Το Δωρεάν Training

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, το εταιρικό σχήμα θα υποστηρίξει τους συμμετέχοντες με ειδικά σχεδιασμένα σεμινάρια και εργαστήρια με εμπειρογνώμονες του χώρου, επαγγελματίες μουσείων και καλλιτέχνες.

Τα workshops θα καλύψουν 5 διαφορετικές θεματικές ενότητες και χωρίζονται στα εξής:  

Workshop 1: Introduction to Self-entrepreneurship for Artists 

Οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στις βασικές έννοιες της αυτοαπασχόλησης. Θα κατανοήσουν, επίσης, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με τη βιομηχανία της τέχνης και τα οφέλη της για τους καλλιτέχνες. 

Workshop 2: Cash Flow and Financial Management 

Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν τις βασικές οικονομικές δεξιότητες για την αποτελεσματική διαχείριση των προσωπικών και επιχειρηματικών οικονομικών στοιχείων ως αυτοαπασχολούμενοι καλλιτέχνες. Θα κατανοήσουν πώς να παρακολουθούν και να προβλέπουν τις ταμειακές τους ροές, να σχεδιάζουν τον προϋπολογισμό και να παρακολουθούν τα έσοδα και τα έξοδά τους. 

Workshop 3: Developing Digital Skills in the Context of Promoting their Artistic Activities 

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες για να προωθήσουν την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα στο διαδίκτυο, να αναπτύξουν το κοινό τους, να πουλήσουν τα έργα τους και να βελτιώσουν την παρουσία τους στα κοινωνικά δίκτυα. 

Workshop 4: Skills for Presenting and Marketing One’s Artistic Activity, Online and in Person 

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να αναπτύσσουν το προσωπικό τους brand και να προωθούν αποτελεσματικά την τέχνη τους online, μέσω των κοινωνικών δικτύων και της δια ζώσης δικτύωσης. Θα είναι σε θέση να δημιουργούν και να παρουσιάζουν το έργο τους με επαγγελματικό τρόπο, να χτίζουν το δίκτυο επαφών τους και να μεγιστοποιούν τις ευκαιρίες πώλησης και προώθησης της τέχνης τους. 

Workshop 5: How to Capitalise on the Skills Learnt During the Training 

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν και να δημιουργούν εισόδημα από την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα. Θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν στρατηγικές κερδοφορίας προσαρμοσμένες στο καλλιτεχνικό τους στυλ και στο κοινό-στόχο τους. 

Ποιοι Μπορούν να Συμμετέχουν

Κάθε ανερχόμενος καλλιτέχνης μεταξύ 18 και 30 ετών που επιθυμεί να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί επαγγελματικά, μπορεί να συμμετέχει. Μεταξύ της άμεσης ομάδας στόχου, θα ενθαρρυνθεί και θα ευνοηθεί η συμμετοχή νέων καλλιτεχνών που προέρχονται από περιθωριοποιημένες ομάδες ή αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο δωρεάν κάλεσμα σε νέους καλλιτέχνες συμπληρώστε την ειδική φόρμα, επισυνάψτε το βιογραφικό σας σημείωμα και μια επιστολή κινήτρων έως την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023.

Βρείτε τη φόρμα εδώ.

Για οποιαδήποτε απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με την υπεύθυνη του έργου, κ. Δήμητρα Δαλαμάγκα, στο email ddalamagka@ied.eu.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!