Ίδρυμα AZRIELI: Υποτροφίες για Μεταδιδακτορική Έρευνα

της Χριστίνας Τριανταφύλλου

Ποιο είναι το ίδρυμα AZRIELI

Το ίδρυμα AZRIELI δίνει συχνά υποτροφίες. Ιδρύθηκε το 1989 και φέρει το όνομα του φιλάνθρωπου David Azrieli. Οι δράσεις του σχετίζονται με την πραγματοποίηση προγραμμάτων και την προσφορά χρηματοδοτήσεων στο Ισραήλ και τον Καναδά. Ο κύριος στόχος του είναι η ενδυνάμωση των ανθρώπων μέσα από την συνεχή στήριξη οργανισμών. Μέσα από τη διαρκή εκπαίδευση και αναζήτηση πρακτικών λύσεων στα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Το ίδρυμα επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα πεδία χρηματοδότησης, όπως:

 

  • την εκπαίδευση
  • τις υποτροφίες
  • την έρευνα
  • την αρχιτεκτονική
  • την μουσική και τις τέχνες
  • την επιστήμη
  • την υγεία.

Γι’ αυτό και τα προγράμματα, οι υποτροφίες του, στοχεύουν στην ενίσχυση αυτών δείχνοντας σεβασμό στις σημερινές και μελλοντικές γενιές ανθρώπων.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η έναρξη αιτήσεων για το πρόγραμμα υποτροφιών (fellowships). Πρόκειται για την εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας στα πεδία της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών (STEM), στα οποία προσφέρονται 18 θέσεις. Εκτός αυτού το ίδρυμα παρέχει 3 θέσεις για την έρευνα στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και 3 θέσεις στις Κοινωνικές επιστήμες αντίστοιχα.

Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος;

Όσοι έχουν λάβει ή πρόκειται να λάβουν το Διδακτορικό τους πτυχίο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών (EFTA), στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον Καναδά. Σύμφωνα με την προκήρυξη, ιδανικοί υποψήφιοι για τις υποτροφίες είναι όσοι έχουν εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις και δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ουσιαστική έρευνα. Βέβαια σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και ο χαρακτήρας τους, καθώς προϋποτίθεται η διάθεση για εξερεύνηση του αντικειμένου μελέτης και η επιθυμία για αλλαγή. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η αναζήτηση ακαδημαϊκού σπόνσορα. Δηλαδή η εύρεση ενός επόπτη που εντάσσεται στα μέλη των διδασκόντων του πανεπιστημίου του Ισραήλ, από τους υποψήφιους- υποτρόφους.

Κόστος και διάρκεια προγράμματος

Η υποτροφία περιλαμβάνει μία ετήσια χρηματοδότηση περίπου 47.000 ευρώ, η οποία συμπεριλαμβάνει τα κονδύλια για έρευνες, αλλά και το κόστος της μετακίνησης των ερευνητών. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος υπολογίζεται στα 2 χρόνια. Η επίσημη ημερομηνία έναρξης τοποθετείται τον Οκτώβριο του 2021. Τότε τοποθετείται η έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς για το ισραηλινό κράτος. Ωστόσο, οι επιλεγέντες έχουν δυνατότητα να ξεκινήσουν νωρίτερα, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2021, αλλά όχι αργότερα από τον Μάρτιο του 2022. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι μπορούν να προβούν σε ανανέωση ενός ακόμη έτους ανάλογα με της αξιολόγησή τους στο πρόγραμμα.

Περίοδος αιτήσεων 

Οι αιτήσεις για την απόκτηση μία θέσης στις υποτροφίες για μεταδιδακτορική έρευνα έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες για το ίδρυμα και τα προγράμματά του μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!