Ίδρυμα «Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης»: Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές

Της Ελένης Τατάκη

Είσαι απόφοιτος σχολής Πληροφορικής ή συναφούς κλάδου και σκέφτεσαι να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο εξωτερικό; Τότε αξίζει τον κόπο να κάνεις μια αίτηση προκειμένου να διεκδικήσεις την υποτροφία που προκηρύσσει το ίδρυμα «Στρατηγός Μιχαήλ Αρναούτης». Η υποτροφία αφορά όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές σε κάποια χώρα της Ευρώπης ή της Βορείου Αμερικής για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Το ύψος του χορηγούμενου ποσού ανέρχεται στα 6000 ευρώ ετησίως, ενώ η υποτροφία μπορεί να καλύψει μέχρι δύο έτη– το δεύτερο έτος θα εξαρτηθεί από το διαθέσιμο κεφάλαιο του ιδρύματος.

Η υποτροφία απευθύνεται σε πτυχιούχους ελληνικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στην Πληροφορική ή σε κάποιον συναφή κλάδο με διάκριση (Άριστα ή Λίαν Καλώς σε περίπτωση μη εμφάνισης αριστούχων). Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η επαρκής γνώση της γλώσσας της χώρας των σπουδών καθώς και η ηλικία έως 30 ετών. Οι υπότροφοι που έχουν λάβει υποτροφία από κάποια άλλη πηγή δεν επιτρέπεται να δηλώσουν υποψηφιότητα.

Η αίτηση αποστέλλεται μέσω e-mail (nathene@nathenesolicitors.co.uk) στην κ. Αρναούτη μέχρι 14 Μαρτίου 2017. Δώστε προσοχή στην προθεσμία καθώς οι αιτήσεις που θα φτάσουν μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν. Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνταχθούν στην Αγγλική γλώσσα, να συνοδεύονται από το βιογραφικό του υποψήφιου και να περιλαμβάνουν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές που θα πραγματοποιηθούν. Στις 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος κύκλος συνεντεύξεων μέσω Skype, προκειμένου να επιλεχθούν συγκεκριμένοι υποψήφιοι που θα περάσουν από συνέντευξη στην Αθήνα, στις 28 Μαΐου 2017. Η τελευταία συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί από την ίδια την κ. Αρναούτη και ένα μέλος της Επιτροπής.

Λίστα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση με φωτογραφία

Συστατικές επιστολές (ξεχωριστά)

Αναλυτικές βαθμολογίες

Βιογραφικό

www.arnaoutisfoundation.com

Δείτε εδώ για περισσότερες υποτροφίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!