Ίδρυμα Καββαδά: Οικονομικά βοηθήματα σε φοιτητές

της Έλενας Φραγκάκη

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Αριστοκλή Καββαδά» με έδρα τον Πειραιά χορηγεί οικονομικά βοηθήματα σε νέους και νέες με οικονομικές αδυναμίες. Σκοπός αυτών των υποτροφιών είναι να αντιμετωπιστούν οι δαπάνες των σπουδών και έτσι, οι οικονομικές δυσκολίες να μην σταθούν εμπόδιο στις σπουδές των νέων.

Προκήρυξη για οικονομικά βοηθήματα

Το Δ.Σ. του ιδρύματος Αριστοκλή Καββαδά αποφάσισε να χορηγήσει υποτροφίες και για τη φετινή χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από την συνεδρίαση του κατά την 28η Σεπτεμβρίου 2020, αποφάσισε να χορηγήσει οικονομικά βοηθήματα σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες. Έτσι, θα χορηγηθούν τριάντα (30) οικονομικά βοηθήματα των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000,00 €) το καθένα για το έτος 2020.

οικονομικά βοηθήματα

Προϋποθέσεις

Υποψήφιοι για τις υποτροφίες του Ιδρύματος Καββαδά είναι:

  • οι οικονομικά αδύναμοι νέοι και νέες που το ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα τους δεν ξεπερνά το ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000,00 €),
  • όσοι και όσες κατάγονται από το Βλυχό Λευκάδας, και
  • όσοι και όσες φοιτούν στο Λύκειο ή σε ανώτερο ή σε ανώτατο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Επίσης, αν μετέχουν σε μεταπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.

Οι υποτροφίες σκοπεύουν να διευκολύνουν τις δαπάνες των σπουδών των οικονομικά αδύναμων φοιτητών, καθώς και των δαπανών για την αντιμετώπιση των οικογενειακών και επαγγελματικών τους βαρών.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά 

Οι ενδιαφερόμενοι για τα οικονομικά βοηθήματα του Ιδρύματος Καββαδά θα πρέπει να κατάγονται από τη Λευκάδα. Για να κερδίσουν την υποτροφία πρέπει να υποβάλουν αίτηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος. Υποχρεωτικά μαζί με την αίτηση, θα πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Εκκαθαριστικά Εφορίας του ενδιαφερομένου και των γονέων του για τα εισοδήματα των οικονομικών χρήσεων των ετών 2018 και 2019.
  • Φωτοτυπία του εντύπου Ε1 του ενδιαφερομένου και των γονέων του για τα υποβληθέντα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. εισοδήματα των ετών 2018 και 2019.
  • Φωτοτυπία του τελευταίου υποβληθέντος εντύπου Ε9 του ενδιαφερομένου και των γονέων του από το οποίο να αποδεικνύεται η ακίνητη περιουσία τους.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  • Βεβαίωση του Δήμου ότι ο αιτών ή αιτούσα κατάγεται από το Βλυχό Λευκάδας.
  • Κάθε άλλο στοιχείο που να υποστηρίζει την οικονομική κατάσταση του ενδιαφερομένου που υποβάλλει αίτηση.

Προθεσμία

Οι φοιτητές από τη Λευκάδα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020. Θα υποβάλλουν την αίτηση στο ίδρυμα στην εξής διεύθυνση:

ΙΔΡΥΜΑ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗ ΚΑΒΒΑΔΑ

Οδός Καποδιστρίου αρ. 24 3ος όροφος

Πειραιάς T.K.: 18531

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον κύριο Σπυρίδωνα Κονιδάρη, στα τηλ 210-4117108, 210-4128222 και στο κιν. 693 258 8708.

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!