Ένας νέος… THESSmos by ESN

Από τη Μυρτώ Δέλκου (ESN Thessaloniki)

Το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαρτίου βρήκε 40 εκπροσώπους από 13 φοιτητικές εθελοντικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, στο προσκοπικό κέντρο “Θεόδωρος Λίτσας” του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό σεμινάριο THESSmos.

Η δράση αποτέλεσε πρωτοβουλία του ESN Thessaloniki (Δικτύου Φοιτητών Erasmus Θεσσαλονίκης) και υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο του προγράμματος “ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ”. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να ενισχύσει την παρουσία των νέων στην τοπική κοινωνία, μέσα από δράσεις κοινωνικού και πολιτισμικού χαρακτήρα.

Καθοριστική για την διεξαγωγή του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ιδέα που είχε συζητηθεί και στο παρελθόν μεταξύ των διοργανωτών δίχως να γίνει πραγματικότητα, στάθηκε η συμβολή του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας και Θράκης, μέσω της επιχορήγησης που παρείχε στην πρωτοβουλία.

Το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο THESSmos πραγματοποιήθηκε με στόχο την επαφή των νέων εθελοντών της πόλης με ομάδες αντίστοιχου χαρακτήρα, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη δημιουργία βάσεων που θα επιτρέψουν τη μελλοντική συνεργασία, προκειμένου ο εθελοντισμός να αποκτήσει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στην πόλη και η ακαδημαϊκή καθώς και η κοινωνική δράση κάθε φοιτητικού εθελοντικού οργανισμού να επεκταθεί, πετυχαίνοντας μεγαλύτερο αντίκτυπο. Τέλος, δεν θα μπορούσε να λείπει και το περιβαλλοντολογικό στοιχείο από μια τέτοια δράση.

Οι ομάδες που συμμετείχαν στη δράση ήταν οι εξής:

ACM AUTH Student Chapter, ATP – Aristotle Team of Pharmacy, InfinityGreece.Com, PATh – Physicists Aristotle Thessaloniki, HelMSIC – Hellenic Medical Students’ International Committee, CoΜvoS – Cooperation and Motivation of Students, ELSA Thessaloniki, Finance Club UoM, IAAS Greece, IAESTE Thessaloniki, TOP Team Thessaloniki – TEI Opportunity Portal, Bio AUTh Team – B.A.T, ESN AUTh, ESN UoM Thessaloniki, ESN ATEITh.

Η ενεργός συμμετοχή των εθελοντών στο εκπαιδευτικό σεμινάριο ανοίγει τον δρόμο για συνεργατικές δράσεις στο μέλλον, για ισχυρότερη παρουσία του εθελοντισμού στη φοιτητική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, καθώς και για εντονότερη εμπλοκή των νέων σε κοινωνικά ζητήματα. Η διοργάνωση της δράσης ελπίζει ο THESSmos να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και υψηλότερους στόχους.