#FoitiTips: Πως να απολαμβάνεις το πρωινό σου ξύπνημα

της Ευθυμίας Πολυμενίδου

Μήπως είσαι κι εσύ ένα από τα άτομα που φοβούνται να ακούν τη φράση “πρωινό ξύπνημα”, πόσο μάλλον να το πράττουν κιόλας; Μήπως βάζεις πολλαπλά ξυπνητήρια κάθε μέρα αλλά δε σηκώνεσαι ποτέ στην ώρα σου; Μήπως το πρωινό ξύπνημα για ‘σένα είναι μια ρουτίνα; Καιρός λοιπόν να αποδείξεις στον εαυτό σου το αντίθετο! Πώς; Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο. Έτοιμος/η;

But first coffee

Μόλις ανοίξεις τα μάτια σου και ξυπνήσεις από το χαρακτηριστικό ήχο του ξυπνητηριού σου, μην πατήσεις snooze αλλά αντιθέτως πάρε την απόφαση να σηκωθείς γρήγορα από το κρεβάτι σου και να πας να φτιάξεις καφέ! Γίνεται να μην πάει καλά η μέρα σου, αν δεν έχεις πιει μια γουλιά από τον πρωινό ζεστό καφέ σου ή το αγαπημένο πρωινό σου ρόφημα;

                      

Work out

Η πρωινή γυμναστική βοηθά σε σημαντικό βαθμό, στη σωματική αλλά και στην ψυχική σου υγεία- ισορροπία και σου δίνει movement για μία παραγωγική μέρα! Μην αφήνεις λοιπόν το σώμα σου και τον εσωτερικό σου κόσμο μέσα σε ένα πάπλωμα χουζουρεύοντας απεριόριστα.

Νηστικό αρκούδι… δεν ξυπνά!

Γίνεται να απολαύσεις την ημέρα σου αν δεν έχεις φάει το πρωινό σου; Φυσικά και όχι και η φράση “η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται” σου το επιβεβαιώνει αυτό. Το πρωινό γεύμα θα σου δώσει ενέργεια, ζωντάνια και δύναμη ειδικά αν έχεις πολλές υποχρεώσεις και τρεξίματα. Σταμάτα λοιπόν να το αποφεύγεις και ξεκίνα να αφιερώνεις λίγο χρόνο στο πρωινό σου γεύμα.

                           

B for Books

Με το που ξυπνήσεις, πλύνε με κρύο νερό το πρόσωπο σου, πάρε μια κούπα καφέ/ τσάι και διάβασε τη συνέχεια από το βιβλίο που διαβάζεις αυτήν την περίοδο. Αυτή η ενέργεια θα σου δώσει ηρεμία και θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα αν βρίσκεσαι σε περίοδο εξεταστικής.

                  

Fresh air

Το πρωινό ξύπνημα συνδυάζεται με το φρέσκο καθαρό αέρα. Κάθε πρωί λοιπόν να ανοίγεις τις κουρτίνες και το παράθυρό σου και να αφήνεις να εισέρχονται οι ακτίνες του ήλιου μαζί με τον καθαρό αέρα μέσα στο δωμάτιό σου. Αυτό σε βοηθά να ξεκινάς τη μέρα σου με καθαρό μυαλό και αισιοδοξία.

                    

Organizing- Planning

Πάντα η οργάνωση αποτελεί ένα plus για μια παραγωγική μέρα και ένα δημιουργικό ξύπνημα. Γράψε σε ένα notebook τις ημερήσιες υποχρεώσεις και τους στόχους σου και έτσι θα έχεις οργανωμένες τις σκέψεις σου μέσα στο μυαλό σου και θα ξέρεις τι έχεις να κάνεις κάθε μέρα.

                  

Σήκω νωρίς, πρόλαβε την ανατολή του ηλίου και απόλαυσε την ημέρα σου θετικά και αισιόδοξα! Μόνο αυτό αρκεί προκειμένου να αισθάνεσαι ευγνώμων γι’ αυτήν τη ζωή που σου έχει δοθεί. Ξεκίνα να αγαπάς το πρωινό ξύπνημα, ξεκίνα την ημέρα σου νωρίς!

See you soon…

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!