Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ένα τόσο μεγάλο και παλιό πανεπιστημιακό ίδρυμα, αφήνει και κάποιες εκπλήξεις να ανακαλυφθούν αργότερα. Με την πρώτη επισκόπηση και έρευνα κάποια κρύβονται…

Ιδού, λοιπόν, νεώτερες ανακαλύψεις!

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσφέρει και τα προγράμματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας, τα οποία μας φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντα και σημαντικά. Αξίζει μια περιήγηση σε αυτά.

Η ολοκληρωμένη παρακολούθηση των προγραμμάτων οδηγεί στην απονομή Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης. Οι κατευθύνσεις των προγραμμάτων είναι 28 και αφορούν τους εξής τομείς: Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων, Λογισμικές Εφαρμογές, Marketing και πωλήσεις, Χρηματοοικονομική και τραπεζική, Λογιστική κατεύθυνση, Διοίκηση ανθρωπίνου δυναμικού, Επιχειρησιακός σχεδιασμός και ανάπτυξη, Προσωπικές ικανότητες, Περιβάλλον και ανάπτυξη, Υγεία, Παιδαγωγικά, Τουριστικά, Οικονομία και δίκαιο, Επιχειρηματικότητα, Business intelligence and business analytics, Ειδική αγωγή, Ψυχολογία – Ψυχιατρική, Νοσηλευτική, Διαιτολογία – διατροφή, Future Analytics, Φιλοσοφία, Δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία, Γεωπολιτική της ευρύτερης μέσης ανατολής και Τουρκίας, Πολιτισμός και εξωστρέφεια, Γονείς και οικογένεια, Ειδικότητες και επαγγέλματα του μέλλοντος, Πληροφορική και δίκτυα. Κάθε ένας από τους παραπάνω τομείς προσφέρει πληθώρα συγκεκριμένων εξειδικευμένων προγραμμάτων.

Η διδασκαλία σε όλα τα προγράμματα προσφέρεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, με αποτέλεσμα ο εκπαιδευόμενος να είναι εντελώς αυτόνομος να μελετήσει χωρίς περιορισμούς προγραμματισμένων παρουσιών στην αίθουσα διδασκαλίας. Επίσης, ο εκπαιδευόμενος μπορεί να απευθύνεται στους διδάσκοντες μέσω ειδικής πλατφόρμας προκειμένου να επιλύει τυχούσες απορίες του. Κάθε εβδομάδα ο εκπαιδευόμενος καλείται να μελετήσει ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ύλης και να υποστεί αξιολόγηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που αναφέραμε. Σε πολλά προγράμματα απαιτείται και η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Το μειονέκτημα σε αυτή την προσπάθεια είναι ότι απαιτούνται δίδακτρα, αλλά παρέχεται εκπτωτική πολιτική σε διάφορες ευπαθείς ομάδες. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://elearn.elke.uoa.gr/elearn/index.php

Αναγνωστήρια πανεπιστημίου Αθηνών:

Α. Στη φοιτητική λέσχη, Ακαδημίας και Ιπποκράτους στο 2ο και 4ο όροφο,

Β. Στη φοιτητική εστία,

Γ. Παπουλάκειο Αναγνωστήριο στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, όλο το 24 ωρο. Λειτουργεί και ως σημείο ασύρματης σύνδεσης και πρόσβασης στο διαδίκτυο του Πανεπιστημίου. Στην οδό Μ. Ασίας 75 στο Γουδί, τηλ 210-7462033.

Εργαστήρια πολυμέσων:

Λειτουργούν στη φοιτητική λέσχη στον 3ο όροφό της, και στη Φοιτητική Εστία, στα Ιλίσια.

Πολιτιστικός όμιλος φοιτητών

Απαρτίζεται από τον θεατρικό, τον χορευτικό, τον κινηματογραφικό και τον χορευτικό τομέα.

Ο θεατρικός τομέας αποτελείται από τρεις θεατρικές ομάδες και διοργανώνει μαθήματα υποκριτικής, φωνητικής και κινησιολογίας. Βέβαια, κάθε χρόνο η κάθε ομάδα παρουσιάζει μία ή και περισσότερες παραστάσεις και συμμετέχει με επιτυχία σε φεστιβάλ θεάτρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τηλ: 210-3688205.

Ο χορευτικός τομέας ασχολείται κυρίως με τους παραδοσιακούς χορούς και οργανώνει χορευτικές παραστάσεις στο τέλος κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς. Τηλ: 210-3688276.

Ο κινηματογραφικός τομέας έχει πλήρες πρόγραμμα σεμιναρίων και προβολών στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων της πανεπιστημιακής λέσχης. Υποστηρίζει και την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Τηλ: 210-3688275.

Ο φωτογραφικός τομέας πραγματοποιεί σεμινάρια και εκθέσεις φωτογραφίας με έργα φοιτητών. Τηλ: 210-3688205.

Το μουσικό τμήμα ασχολείται με την επιμόρφωση των φοιτητών πάνω στη μουσικολογία, την ιστορία της μουσικής, τα μουσικά όργανα, την έντεχνη, δημοτική και βυζαντινή μουσική καθώς και με την οργάνωση και λειτουργία φοιτητικής χορωδίας και ορχήστρας. Στεγάζεται στον 4ο όροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης. Τηλ: 210-3688235 και 210-3688229.

Ηλεκτρονική Γραμματεία – My studies

Μέσω της ηλεκτρονικής γραμματείας οι φοιτητές μπορούν:

Να δουν και να εκτυπώσουν τη βαθμολογία τους σε κάποια ή όλες τις εξεταστικές περιόδους,

Να έχουν πληροφορίες για οποιοδήποτε μάθημα (πχ διδακτικές μονάδες, βάση, ώρες διδασκαλίας, καθηγητές, συγγράμματα…)

Να δηλώσουν τα μαθήματα που θα παρακολουθήσουν το επόμενο εξάμηνο

Να συμπληρώσουν αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών (αναλυτικής βαθμολογίας, στρατολογίας, εφορίας κλπ).

https://my-studies.uoa.gr/secr3w/connect.aspx

Wi – fi hot spots

Υπάρχουν περισσότερα από 50 σημεία ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης στην Πανεπιστημιούπολη (Ιλίσια), στο Γουδί (Ιατρική, Νοσηλευτική και Οδοντιατρική Σχολή) και στο κέντρο της Αθήνας…

Τα σημεία θα τα βρείτε εδώ…

http://www.noc.uoa.gr/syndesh-sto-diktyo/asyrmath-syndesh-wi-fi/xartes-shmeiwn-prosbashs-wifi-hotspots.html

Δείτε και το πρώτο μέρος του αφιερώματος, εδώ και δεν θα το μετανιώσετε…

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.