παμακ μεταπτυχιακό

ΠΑ.ΜΑΚ: Master στις Βαλκανικές, Σλαβικές & Ανατολικές Σπουδές

του Γιάννη Λαγού

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ) ιδρύθηκε το 1948 και εδρεύει στη πόλη της Θεσσαλονίκης. Περιλαμβάνει οκτώ ακαδημαϊκά τμήματα και φοιτούν περίπου 16.000 φοιτητές. Το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολίτικων Σπουδών του πανεπιστημίου Μακεδονίας ιδρύθηκε το 1998 με στόχο να προάγει τη γνώση για τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό των Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών χωρών. Ως αποστολή έχει να μελετά και να αναπτύσσει τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις των κρατών αυτών με την Ελλάδα. ΠΑ.ΜΑΚ

Το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολίτικων Σπουδών προσφέρει το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στις Πολιτικές και Οικονομικές Σπουδές της Σύγχρονης Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πρόκειται ένα από τα πολύ λίγα μεταπτυχιακά προγράμματα με την Αγγλική γλώσσα διδασκαλίας στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που προσφέρονται μέσω μιας ευρείας επιλογής μαθημάτων με βάση τους κύριους κλάδους της κοινωνικής επιστήμης, την οικονομία, την κοινωνική και πολιτική ανθρωπολογία, το διεθνές δίκαιο και τις πολιτιστικές σπουδές.

Σε τι εστιάζει το πρόγραμμα;

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσφέρει μια κριτική και διεπιστημονική ανάλυση όλων των τρεχόντων ζητημάτων στην περιοχή, όπως η πολιτική και τα οικονομικά της μετάβασης, η ένταξη στην ΕΕ, οι εσωτερικές μεταρρυθμίσεις, εθνικές συγκρούσεις, προβλήματα ασφάλειας, ανθρώπινα δικαιώματα, κρίσεις μετανάστευσης, διεθνές δίκαιο, επιχειρήσεις και το εμπόριο στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιπλέον, εστιάζει στην αλληλεπίδραση μεταξύ πολιτικής και οικονομίας στο κοινωνικό και θεσμικό πλαίσιο της περιοχής.

Στόχοι του προγράμματος 

  • Να προετοιμάσει τους φοιτητές για καριέρα σε επιχειρήσεις ή διεθνείς οργανισμούς στη ΠΑ.ΜΑΚΚεντρική, Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.
  • Να ενδυναμώσει, να εξελίξει τις δυνατότητες και να προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις σε όσους ήδη εργάζονται.
  • Να προετοιμάσει τους φοιτητές για διδακτορικές σπουδές.

Διάρκεια Προγράμματος

Το πρόγραμμα ολικής φοίτησης στο ΠΑ.ΜΑΚ διαρκεί 13 μήνες ενώ, μερικής φοίτησης 25 μήνες.

Προθεσμία Αιτήσεων

Για λεπτομερείς οδηγείες κατά την διάρκεια των αίτησεων επισκεφτείτε το σύνδεσμο έως τη λήξη υποβολής των αιτήσεων στις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Για επιπλέον πληροφορίες δείτε εδώ ή  επικοινωνήστε με την κυρία Tanja Neskovic.

Κτήριο ΚΖ, Γραφείο 210156 Εγνατία Οδός 54006, Θεσσαλονική, Ελλάδα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310891527

Email: mpesecr@uom.edu.gr

http://mabsos.uom.gr/

Θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό και δεν έχεις σε ποιον να απευθυνθείς; Μπες στο studybuddy.gr, κάνε εγγραφή και λύσε όλες σου τις απορίες σήμερα!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!