φοιτητική ζωή Σκωτία

Φοιτητική ζωή στη Σκωτία

 

Της Γεωργίας Μυστριώτη.

Φοιτητική ζωή στη Σκωτία: Εδιμβούργο

Πρωτεύουσα της Σκωτίας, η Φοιτητική ζωή στη Σκωτίαοποία έχει χαρακτηριστεί ως η «Αθήνα του Βορρά». Η αρχιτεκτονική των κτηρίων και η πλούσια ιστορία της πόλης πραγματικά συναρπάζει (http://www.visitscotland.com/destinations-maps/edinburgh-lothians/). Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της πόλης αυτής είναι οι μικρές αποστάσεις, με τις λεωφορειακές γραμμές να συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην μείωση των αποστάσεων. Το κλίμα είναι ήπιο λόγω των επιρροών από τα θερμά ρεύματα του Ατλαντικού, αλλά οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα έντονοι.

Η φοιτητική ζωή στο Εδιμβούργο είναιφοιτητική ζωή στη Σκωτία 1 ιδιαίτερα έντονη, λόγω του μεγάλου αριθμού Πανεπιστημίων που υπάρχουν στην περιοχή, και του ποσοστού νεολαίας, καθώς το 19,5% του πληθυσμού της πόλης είναι γύρω στα 20. Το καλοκαίρι διαδραματίζονται πολλές πολιτιστικές δράσεις, όπως το Edinburgh International Festival, ενώ η θεατρική και η μουσική σκηνή είναι ιδιαίτερα ζωηρές, με την τελευταία να είναι έντονη και στις pubs. Τα μουσεία είναι επίσης πολλά.

Εδώ μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τα δρώμενα του φεστιβάλ αυτού.

Με τα δεδομένα αυτά, είναι βέβαιο πως τα φοιτητικά χρόνια στο Εδιμβούργο μπορούν να μείνουν αξέχαστα… αρκεί να μην σας πάρει ο αέρας!

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Για τα πολιτιστικά δρώμενα

Για την πόλη καθεαυτή και ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε

Ενδιαφέροντα βίντεο για τη ζωή των φοιτητών στο Εδιμβούργο:

(αναφέρεται συγκεκριμένα στην ζωή των μεταπτυχιακών φοιτητών στο Εδιμβούργο)

Φοιτητική ζωή στη Σκωτία: Γλασκώβη

φοιτητική ζωή στη Σκωτία 2

Ιδιαίτερα πολυπληθής, καθώς εκεί είναι συγκεντρωμένο το 41% του συνολικού πληθυσμού της Σκωτίας, η Γλασκώβη διαθέτει πολλά Πανεπιστήμια. Έχοντας ωκεάνιο κλίμα, οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές και οι βροχές αρκετά πιο έντονες σε σχέση με το Εδιμβούργο, αλλά το καλοκαίρι η ζέστη είναι πιο έντονη. Παρατηρείται έντονη μεταναστευτική παρουσία στην περιοχή αυτή, με αποτέλεσμα οι ξένες επιρροές να είναι πιο έντονες και να καλύπτονται όλα τα γούστα.

Το προάστιο Kelvingrove αποτελεί πόλο έλξης για τους φοιτητές (εκεί βρίσκονται φοιτητικές εστίες), ενώ το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης είναι εξαιρετικό ιστορικό μνημείο.

Εντοπίζεται ιδιαίτερη ποικιλία στην πολιτιστική ζωή της πόλης, με αποτέλεσμα να ονομαστεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1990. Εκεί εδρεύουν θεσμοί όπως το Scottish Opera, το Μπαλέτο της Σκωτίας ή η Σκωτική Ορχήστρα του BBC. Πολλές σκωτσέζικες μπάντες ξεκίνησαν την καριέρα τους στις pub ή στους συναυλιακούς χώρους της Γλασκώβης.

Αν έχετε καλλιτεχνικές ανησυχίες και δεν σας πτοεί ο δύσκολος καιρός, θα ζήσετε αξέχαστα φοιτητικά χρόνια γεμάτα δράση στη Γλασκώβη, με πολλούς υποψήφιους συνοδοιπόρους στις αναζητήσεις σας!

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Λόγω του γεγονότος ότι η Γλασκώβη έχει πολλά πολιτιστικά δρώμενα όλο τον χρόνο, συντονιστείτε εδώ για ό, τι νέο.

Για να μπορείτε να κινηθείτε στη Γλασκώβη και να μάθετε πώς να διεκπεραιώσετε τις υποθέσεις σας, καλό είναι να ρίξετε μια ματιά εδώ.

Ενδιαφέροντα βίντεο για τη ζωή των φοιτητών στη Γλασκώβη:

(συγκεκριμένα για τους μεταπτυχιακούς).

 Δείτε και το άρθρο για τα μεταπτυχιακά στη Σκωτία!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

2 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.