Ελεύθερα e-books (7)

Αν και νομίζαμε ότι τελειώσαμε με την περιπλάνησή μας στη λεωφόρο με τα βιβλιοπωλεία με τα ελεύθερα η-βιβλία, φαίνεται πως ξεχάσαμε κάποιες παρόδους που έχουν και άλλα μαγαζάκια…

Ξημέρωσε μετά την προηγούμενη περιπλάνηση και πάμε και πάλι στο σημείο που είχαμε μείνει…

Στρίβουμε λοιπόν στην πάροδο και ξεκινάμε…

http://www.free-ebooks.net/

Όχι ιδιαίτερα σπουδαίες συλλογές με την έννοια ότι δεν βρήκαμε και πολλά γνωστά βιβλία. Απαιτείται εγγραφή. Στη δωρεάν εγγραφή επιτρέπονται μόνο 5 βιβλία το μήνα σε pdf format. Αλλιώς δεν είναι δωρεάν. Δεν πτοούμαστε όμως και συνεχίζουμε.

http://www.scribd.com

Πολύ γνωστό και μη εξαιρετέο. Ωστόσο, είναι ελεύθερο υπό προϋποθέσεις. Δεν είναι ελεύθερο για βιβλία, αλλά για μικρά αρχεία που ανεβάζουν οι χρήστες – μέλη του. Άρα, πρέπει να είστε μέλος για να κατεβάσετε κάποιο άρθρο. Και πάλι όμως, για να κατεβάσετε ένα τέτοιο αρχείο σας απαιτεί να ανεβάσετε και εσείς ένα.

http://knowfree.net/

Μικρή συλλογή με επικέντρωση στην επιστήμη των υπολογιστών και στις επιχειρήσεις. Ενδιαφέροντα και σπάνια βιβλία. Ζητάει στοιχεία επαγγελματικού χαρακτήρα, κυρίως, προκειμένου να σας στείλει στο e-mail ένα αντίγραφο.

http://www.onlinefreeebooks.net/

Η βιτρίνα του δεν είναι και πολύ καλή. Έχει όμως αρκετές κατηγορίες βιβλίων και θέλει ψάξιμο.

http://www.memoware.com/

Καλή συλλογή από διάφορα εργαλεία, όπως βιβλία, βάσεις δεδομένων, χάρτες κλπ, αλλά όχι σε κλασσικά φορμάτ (pdf ή doc). Απευθύνεται πιο πολύ σε συσκευές χειρός.

http://www.onlineprogrammingbooks.com/

Όπως το λέει η λέξη. Βιβλία προγραμματισμού, τα περισσότερα μάλιστα και πολύ ενδιαφέροντα. Χωρισμένα σε κατηγορίες!

http://www.snipfiles.com/

Μικρή συλλογή από ετερόκλητα βιβλία. Πολύ πιθανά να σας υπόσχεται η βιτρίνα βιβλία που δεν κατεβαίνουν!

http://www.ebooklobby.com/

Αν έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο και δεν ξέρετε τι να τον κάνετε…, ψάξτε και σε αυτό, μπορεί κάτι να βρείτε που να σας ενδιαφέρει. Αλλά, μόνο αν έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο (!).

http://www.planetpublish.com/

Παλιά μπαίναμε σε κάτι σκονισμένα παλαιοβιβλιοπωλεία για να βρούμε κλασσικά έργα. Εδώ, θα βρείτε Αίσωπο, Ντίκενς και άλλους χωρίς σκόνη…

https://dailylit.com/

Επίσης, πολύ καλή συλλογή σε κλασσικά. Ζητάει εγγραφή μέλους και σας δίνει τη δυνατότητα ανάγνωσης on-line. Σα να λέμε «βιβλιοθήκη» ή «σπουδαστήριο».

Την πλατεία με το μαρμάρινο σιντριβάνι την είδατε; Μια στάση… αναψυχής κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό…

Η φωτογραφία από το freedigitalphotos.net

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.