κοινωνική επιχειρηματικότητα (2)

Τι είναι η κοινωνική επιχειρηματικότητα; Δείτε εδώ.

Το πρόγραμμα ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, μια νέα πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, παρουσιάζεται την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο του The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα), παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.

Η εναρκτήρια εκδήλωση αποτελεί την απαρχή ενός οργανωμένου προγράμματος δράσεων για την προώθηση της Κοινωνικής Καινοτομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσει στο κοινό την έννοια, τις καλές πρακτικές, την διεθνή εμπειρία και το θεσμικό πλαίσιο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Επίσης, να φέρει πιο κοντά τους ενδιαφερόμενους από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την ιδιωτική πρωτοβουλία και τελικά να λειτουργήσει ενισχυτικά για τις υφιστάμενες προσπάθειες κοινωνικών επιχειρήσεων καθώς και να κινητοποιήσει μια νέα γενιά Ελλήνων κοινωνικών επιχειρηματιών.

Για τους σκοπούς αυτούς, θα φιλοξενηθούν παρουσιάσεις από ένα ευρύ φάσμα ομιλητών, προερχόμενων από το πεδίο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και μη, που θα μοιραστούν τις γνώσεις, τις ιδέες και τις εμπειρίες τους με το ακροατήριο. Η ημέρα θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από Έλληνες και ξένους ακαδημαϊκούς, φορείς χάραξης πολιτικής και εκπροσώπους του Δήμου Αθηναίων, του Υπουργείου Εργασίας, του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσώπους διακεκριμένων διεθνών οργανισμών (Skoll Center for Social Entrepreneurship, REVES) και δραστήριους κοινωνικούς επιχειρηματίες. Προβλέπεται επίσης η ανάπτυξη διαλόγου και δικτύωσης, καθώς η ανάπτυξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας απαιτεί συνεργασίες σε πολλά επίπεδα. Το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης θα εστιάσει σε ελληνικές προσπάθειες και παραδείγματα για να φωτισθεί και συζητηθεί το τοπικό οικοσύστημα.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο κ. Α. Ιωακειμίδης (ΕU Commission), ο κ. Κ. Γεώρμας (Υπ. Εργασίας & Κοινωνικής Πρόνοιας), ο κ. Δ. Τσαγκρής (Υπ. Ανάπτυξης), o κ. Luigi Martignetti (REVES Network) καθώς και ο κ. Χρ. Αλεφάντης (περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ).

Η εναρκτήρια εκδήλωση εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που πραγματοποιεί η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, με σκοπό να διευρύνει την πληροφόρηση για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και να διευκολύνει τη συμμετοχή νέων φορέων, ομάδων και ατόμων σε προσεχείς δράσεις της. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Τι είναι το πρόγραμμα ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Το πρόγραμμα ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για την στήριξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, ως λύσης στα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η πόλη και ως μοντέλου που προτρέπει στην δημιουργία καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών και μορφών. Ο Δήμος προτίθεται να στηρίξει την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος υγιούς δραστηριότητας, να αυξηθούν οι Κοινωνικοί Επιχειρηματίες και οι δράσεις τους και να καταστεί η Αθήνα ένα κέντρο καινοτομίας και εξέλιξης. Πρακτικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

•Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του Κοινού για την έννοια της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

•Η διαμόρφωση προγραμμάτων κατάρτισης σε συνεργασία με σχετικούς φορείς για την ανάπτυξη κοινωνικών επιχειρηματιών.

•Η ανάπτυξη μιας σειράς εργαλείων και υπηρεσιών στήριξης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και των Κοινωνικών Επιχειρηματιών.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ΕΠΙΧΕΙΡΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ:

http://social.developathens.gr

Περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα της εκδήλωσης:

http://social.developathens.gr/launch-event/

Δηλώσεις συμμετοχής:

http://www.eventora.com/el/events/epixeirw-koinwnika

Η φωτογραφία από το freedigitalphotos.net

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!