πρακτική άσκηση από την AIESEC στο εξωτερικό
πρακτική άσκηση από την AIESEC στο εξωτερικό
πρακτική άσκηση από την AIESEC στο εξωτερικό

Από την AIESEC, το μη κυβερνητικό διεθνή φοιτητικό οργνανισμό, ανακοινώθηκε το Διεθνές Πρόγραμμα για την πρακτική άσκηση που δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το όραμα της AIESEC είναι να αναπτύξει τα μέλη της μέσα από τις εμπειρίες που τους προσφέρει και να τους παρέχει πολιτισμική και εργασιακή γνώση και κατανόηση, δημιουργώντας ένα διεθνές δίκτυο από φορείς αλλαγής που σκοπό έχουν να φέρουν ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Μία από τις αποστολές της είναι η ανάπτυξη νέων ανθρώπων που θα είναι στο μέλλον κοινωνικά και επιχειρηματικά υπεύθυνοι ηγέτες, αλλά και θετικοί φορείς αλλαγής προκειμένου να συμβάλλουν θετικά στην εξέλιξη της κοινωνίας.

Κάθε χρόνο, πάνω από 16.000 νέοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, ταξιδεύοντας σε μια από τις χώρες του δικτύου της και κάνοντας την πρακτική άσκηση τους για διάστημα από 1,5 μήνα έως και ένα χρόνο. Τα μέλη του οργανισμού έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν μεταξύ τους, να αλληλεπιδράσουν με άτομα από ολόκληρο τον κόσμο και μέσα από τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται και τις εμπειρίες που ζουν καθημερινά να αναπτύξουν τις ηγετικές τους δυνατότητες.

Στην Ελλάδα η AIESEC είναι δικτυωμένη στα εξής πανεπιστήμια: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Πανεπιστήμιο Πάτρας.

Προγράμματα για πρακτική άσκηση από την AIESEC

1) Το iTalent: Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή επαγγελματικής εμπειρίας στον τομέα της πληροφορικής ή σε αντίστοιχες ειδικεύσεις όπου ο συμμετέχων διαθέτει σχετική εμπειρία όπως software development, hardware development, mobile applications ή engineering.

2) Το EduTalent: Σκοπός του προγράμματος είναι η διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με στόχο την ανάπτυξη παιδιών και νέων και η παράδοση μαθημάτων που ζητούνται από τον εκάστοτε φορέα. Με άλλα λόγια ο συμμετέχων διδάσκει την αγγλική ή άλλη γλώσσα, τη διαπολιτισμική κατανόηση, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την καθοδήγηση παιδιών και νέων.

3) Το πρόγραμμα Business Talent: Σκοπός του προγράμματος είναι η προσφορά επαγγελματικής εμπειρίας στους τομείς του Marketing, της διοίκησης επιχειρήσεων και των χρηματοοικονομικών.

Ποια είναι τα οφέλη από αυτή την πρακτική άσκηση για τους συμμετέχοντες;

  • Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας και κατάρτισης στον τομέα ενδιαφερόντων του συμμετέχοντα.
  • Εργασία σε διεθνές περιβάλλον.
  • Διάδραση με άτομα διαφορετικής κουλτούρας και απόκτηση προσωπικού και επαγγελματικού δικτύου επαφών και σχέσεων.

Στα προγράμματα μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί), εφόσον είναι έως 30 ετών. Ακόμα και απόφοιτοι έως δύο χρόνια από τη λήψη του τελευταίου τους πτυχίου και εφόσον πάλι είναι έως 30 ετών.

Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε εδώ.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!