Κωνσταντίνος Πολέμης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κωνσταντίνος Πολέμης

CEO – Founder

Φιλόλογος εκπαιδευτικός. Διδάσκει σε Λύκειο της Αθήνας. Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Αθηνών, από την κατεύθυνση κλασσικής φιλολογίας (1995). Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου master στη Θεωρία της Λογοτεχνίας και τη Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Nottingham της Μ. Βρετανίας (1997). Για τις παραπάνω σπουδές του έλαβε υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».

Διδάσκει από το 1995 σε δομές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τρία χρόνια έχει θητεύσει σε δομές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής και στο ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου.

Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες του που αφορούν τη γραμματική και τη σύνταξη της ελληνικής γλώσσας, την αρχαία ελληνική φιλολογία, τη Θεωρία Λογοτεχνίας κ.ά. Έχει παράλληλα διδάξει σε σεμινάρια για τη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων σε κωφούς μαθητές. Σε αυτά συμμετείχαν απόφοιτοι Ελληνικών Πανεπιστημίων. Έχει εκπονήσει και σχετικές προτάσεις στα πλαίσια αναμόρφωσης του διδακτικού πλαισίου των φιλολογικών μαθημάτων στο Λύκειο Κωφών Αγίας Παρασκευής.

Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Το 2013 ίδρυσε την ιστοσελίδα www.citycampus.gr με σκοπό την ποιοτική ενημέρωση των φοιτητών για θέματα σπουδών, επιχειρηματικότητας, υποτροφιών κλπ. Την ιστοσελίδα αυτή διευθύνει ανελλιπώς από την ίδρυσή της ως τμήμα των δραστηριοτήτων του στη «Διάδραση».

Έχει συντάξει όλα τα ανυπόγραφα άρθρα του citycampus.gr

Διδάσκει Δημοσιογραφία (Έντυπη και Διαδικτυακή) στο Σεμινάριο Δημοσιογραφίας που διοργανώνει η Διάδραση σε συνεργασία με το Citycampus.gr