Site icon Το site των φοιτητών

Καλοκαιρινές διακοπές με φίλους ή με τη σχέση μου;

Καλοκαιρινές διακοπές με φίλους ή με τη σχέση μου;

της Γιολάντας Τσαβδάρη

Το καλοκαίρι έφτασε, τα σχέδια για τις καλοκαιρινές διακοπές δίνουν και παίρνουν. Το απόγευμα στο καθιερωμένο καφέ με τις κολλητές σου ψάχνατε προορισμό για τις φετινές σας διακοπές. Το βράδυ όμως, εκεί που παρακολουθούσατε στην τηλεόραση μια ταινία αγκαλιά με τον σύντροφό σας, εκείνος σας πρότεινε να περάσετε μαζί την περίοδο των διακοπών στο αγαπημένο του νησί. Και μετά τον πρώτο ενθουσιασμό για το γεγονός ότι σας πρότεινε κάτι τέτοιο, ήρθε μια δεύτερη σκέψη στο μυαλό σας που σας προβλημάτισε: «Μα δεν μου φτάνουν τα χρήματά και για τις δύο επιλογές». Κάπου εδώ λοιπόν έρχεσαι στο δίλημμα, διακοπές με τις κολλητές ή με το αγόρι μου; Βγάλε λοιπόν τη ζυγαριά και ξεκίνα το μέτρημα. Ποιο ζύγι άραγε θα κατηφορίσει;

Διακοπές με τις κολλητές

Θα γελάσεις με την ψυχή σου

Είναι οι κολλητές αυτές που με ένα βλέμμα μόνο καταλαβαίνουν τι σκέφτεται η μία και η άλλη. Έτσι, μπορούν να σχολιάσουν τον περίεργο τύπο που μόλις πέρασε από μπροστά τους και να τον παρομοιάσουν με κάποιον πανομοιότυπο του, που είχαν πετύχει στις περασμένες διακοπές τους και δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα γέλια τους. Επιπλέον, είναι και τα inside jokes που κανείς μα κανείς πέρα από την παλιοπαρέα δεν θα καταλάβει ποτέ.

Υπάρχει η περίπτωση με τις κολλητές σου να μένετε σε διαφορετικές πόλεις και να συναντιέστε λίγες φορές μέσα στο χρόνο, λόγω των υποχρεώσεών σας. Οι καλοκαιρινές διακοπές τότε είναι το καθιερωμένο σας ραντεβού. Εκεί που συναντιέστε και γίνεστε ξανά έφηβες –όπως παλιά-. Εκεί που η κάθε μία ξαναθυμάται τον λόγο που σας έχει επιλέξει να υπάρχετε στη ζωή της. Και εκεί που αναπληρώνετε όλο το χαμένο χρόνο που δεν είστε μαζί. Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια ο αποχαιρετισμός είναι βάναυσος αλλά ας μην μιλήσουμε γι’αυτό.

Ελευθερία κινήσεων και χαλαρό πρόγραμμα

Εντάξει, είπαμε πως μας έλειψαν οι κολλητές και περιμένουμε τις διακοπές για να περάσουμε χρόνο μαζί. Έλα όμως που εγώ δεν αντέχω το ξενύχτι και σήμερα που θα βγουν για ποτό θέλω να μείνω σπίτι και να κοιμηθώ. Κανένα πρόβλημα! Η παλιοπαρέα θα συνεχίσει κανονικά τη βραδιά της, χωρίς να αναγκαστεί να μείνει πίσω και χωρίς να χρειαστεί εγώ να χασμουριέμαι ανά 10 λεπτά κοιτώντας το ρολόι και περιμένοντας την ώρα για να φύγουμε.

Συλλογή αναμνήσεων

Ζεις στιγμές ανεμελιάς με τις φίλες σου, διασκεδάζεις τα απρόοπτα και παίρνεις δύναμη για τη συνέχεια. Όλα αυτά τα κρατάς καλά στο θησαυροφυλάκιο του μυαλού και της καρδιάς σου και είναι αναμνήσεις που θα σε ακολουθούν για μια ζωή.

Διακοπές με τη σχέση σου

Ανανέωση της σχέσης

Και πάνω εκεί που η ρουτίνα της καθημερινότητας έχει πλήξει τη σχέση σου, εκεί που αντιμετωπίζεις τον άνθρωπό σου συνεχώς με νεύρα και γκρίνια (γιατί ο διευθυντής σου στη δουλειά αντιμετωπίζει τη συνάδελφό σου με μεγαλύτερη επιείκεια από εσένα), τη στιγμή που οι μόνες ώρες της ημέρας  που συναντιέστε είναι αυτές που σας βρίσκουν ξαπλωμένους στο κρεβάτι, πλάτη με πλάτη (εφόσον δεν υπάρχει κουράγιο ούτε για μια αγκαλιά) έρχεται η περίοδος των διακοπών. Ευκαιρία να ηρεμήσετε και να περάσετε χρόνο μαζί, χωρίς έννοιες και άγχη. Και κάπου εκεί, μετά το δείπνο με θέα το ηλιοβασίλεμα σε ένα γραφικό λιμανάκι, ίσως…λέω ίσως ξαναθυμηθείτε τον λόγο που είστε μαζί.

Εάν είσαι και εσύ μια ρομαντική ψυχή από τις πολλές τότε ετοιμάσου….θα πρωταγωνιστήσεις στο καλύτερο love story του καλοκαιριού. Μπορείτε να περπατήσετε χεράκι χεράκι στην ακροθαλασσιά, να κοιμηθείτε  αγκαλιά, να βγάλετε μυθικές selfies, να περάσετε ένα ολόκληρο βράδυ στην παραλία κοιτώντας τα αστέρια, κάνοντας όνειρα για ένα μέλλον μαζί. (Εντάξει παρά είναι ρομαντικό αλλά ανάμεσα μας υπάρχουν πολλοί ερωτοχτυπημένοι!)

Ανακαλύπτεις κρυφές πτυχές του εαυτού του/της

Εφόσον ζεις μαζί του 24 ώρες το 24ωρο επί μέρες σίγουρα βγαίνουν στην επιφάνεια καλές ή και κακές  πτυχές του εαυτού του, που για τους δικούς του λόγους φρόντιζε να κρύβει καλά. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά!

Εάν πρόκειται το χειμώνα που έρχεται να συγκατοικήσετε, τότε οι διακοπές είναι ένα πολύ καλό τεστ προσομοίωσης για το βήμα που πάτε να κάνετε.

Υπάρχει και μια 3η κατηγορία που κατά τη γνώμη μου είναι η ιδανική. Πρόκειται για τον συνδυασμό των δύο.Τι καλύτερο από το να έχετε κοινούς φίλους και να απολαμβάνετε όλοι μαζί τις καλοκαιρινές σας διακοπές; Ωστόσο, κάτι τέτοιο χρειάζεται καλό συντονισμό και συνήθως είναι δύσκολο να πετύχει.

Όπως και να ‘χει, οι διακοπές είναι διακοπές και προσπάθησε να τις απολαύσεις και να τις αξιοποιήσεις όσο καλύτερα θεωρείς για τον εαυτό σου. Είναι στο χέρι σου να δημιουργήσεις το δικό σου κολάζ αναμνήσεων, αυτό που θα κρατάς καλά φυλαγμένο μέσα σου και που σε αυτό θα ανατρέχεις τις δύσκολες στιγμές του χειμώνα!

(Θα ήθελα να αφιερώσω το παραπάνω άρθρο στις κολλητές μου που είναι μακριά και μου λείπουν και που τα καλοκαίρια μαζί τους είναι μοναδικά. Όλγα Βαλσάμη, Πολυξένη Παπαδοπούλου, Αναστασία Παπαδοπούλου keep calm and summer holidays 2018 is here!)

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!

Exit mobile version