μετεγγραφές (2)

Το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται να επαναφέρει τις μετεγγραφές φοιτητών από Ίδρυμα σε Ίδρυμα σε ομοειδή τμήματα, κάτι που αποτελούσε πρακτική για αρκετές δεκαετίες στη χώρα μας.

Η αφορμή για την απόφαση αυτή αποτέλεσε μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, σύμφωνα με την οποία το σύστημα ποσόστωσης 20% για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια κρίθηκε αντισυνταγματικό. Το σκεπτικό του δικαστηρίου ήταν ότι στις πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι οφείλουν να κρίνονται με μοναδικό κριτήριο την επίδοσή τους και όχι άλλα κριτήρια, όπως οικονομικά ή κοινωνικά.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδείας σκέφτεται να υιοθετήσει ένα σύστημα ελεύθερων μετεγγραφών, χωρίς περιορισμό για όλους όσοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κλπ), κάτι που ωστόσο δεν βρίσκει σύμφωνα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς με το μέτρο αυτό αναμένεται να υπάρξει μαζική μετακίνηση φοιτητών από τα περιφερειακά πανεπιστήμια στα κεντρικά.

Ήδη το Υπουργείο Παιδείας, την ακαδημαϊκή χρονιά που διανύουμε προχώρησε σε περιορισμένο αριθμό μετεγγραφών δείχνοντας κατ’ ουσίαν τις προθέσεις του.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!