MSc Πολυτεχνείο Κρήτης : Διοίκηση της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας
της Αντωνίας Γιαμαίου
Γενικές Πληροφορίες
Το Πολυτεχνείο Κρήτης ιδρύθηκε το 1977 και δέχτηκε τους πρώτους φοιτητές το 1984. Στο Πολυτεχνείο Κρήτης λειτουργούν πέντε μονοτμηματικές ακαδημαϊκές σχολές μηχανικών πενταετούς φοίτησης με πρωτοποριακές ειδικότητες.
Η πρώτη σχολή που λειτούργησε ήταν αυτή των Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.
Διοίκηση της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας
Το Διεθνές (Αγγλόφωνο) Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη “Διοίκηση της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας – Master of Technology and Innovation Management (ΜΤΙΜ)” διοργανώνεται από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης σε συνεργασία με τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Η προκήρυξη αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.
Το πρόγραμμα MTIM σχεδιάστηκε έτσι ώστε αναπτύσσει και να ενισχύει τις δεξιότητες, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις ικανότητες των στελεχών επιχειρήσεων και φορέων σε θέματα διοίκησης των τεχνολογιών και της καινοτομίας.
Η ελάχιστη διάρκεια του προγράμματος είναι ένα (1) ακαδημαϊκό έτος για το πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης και δύο (2) ακαδημαϊκά έτη το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης. Τα μαθήματα θα παραδίδονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με τη μορφή εξαμηνιαίων, εντατικών, σύντομων μαθημάτων και σεμιναρίων.
Πληροφορίες 
Τα δίδακτρα του προγράμματος ανέρχονται στα 4.000€ για πολίτες της ΕΕ και 8.000 € για πολίτες εκτός ΕΕ.
Για την ολοκλήρωση του ΜΤΙΜ θα πρέπει ο μεταπτυχιακός φοιτητής να συμπληρώσει 75 πιστωτικές μονάδες (ECTS).
Για το Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, οι φοιτητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν οκτώ (8) μαθήματα που θα αντιστοιχούν σε 30 ECTS ανά διδακτικό εξάμηνο και να εκπονήσουν μεταπτυχιακή διπλωματική ελάχιστης διάρκειας τριών μηνών που θα αντιστοιχεί σε 15 ECTS.
Προϋποθέσεις
Το πρόγραμμα δέχεται έως 40 αιτούντες τον χρόνο που κατέχουν πτυχίο από ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών υποβάθρων, συμπεριλαμβανομένων των Σχολών Μηχανικών, της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Χημείας, της Βιολογίας, της Γεωλογίας, της Γεωργίας, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, των Οικονομικών, της Πληροφορικής, της Ιατρικής & Βιο-ιατρικής, των Στρατιωτικών Ακαδημιών και των Τεχνολογικών Πανεπιστημίων & Ινστιτούτα από χώρες της ΕΕ και εκτός ΕΕ.
Οι φοιτητές που θα γίνουν δεκτοί θα επιλεγούν από τη διευθύνουσα επιτροπή του προγράμματος αφού εξετάσουν τα προσόντα των αιτούντων και το βιογραφικό τους σημείωμα. Βαθμοί άλλων πτυχίων, η συνάφεια των προσόντων τους με το πρόγραμμα καθώς και το κίνητρο των υποψηφίων, το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό υπόβαθρο, η ερευνητική του δραστηριότητα (δημοσιεύσεις, συνέδρια, ερευνητικά προγράμματα), επιστολές σύστασης, θα ληφθούν υπόψη για την τελική επιλογή.
Δικαιολογητικά
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκινάει τη 1 Ιουνίου και τελειώνει στης 22 Αυγούστου του 2021.
Η συμπλήρωση και υποβολή όλων των απαραίτητων δεδομένων για τις αιτήσεις θα γίνει μέσω ενός on-line συστήματος εφαρμογών.
Τα ακόλουθα έγγραφα πρέπει να υποβάλλονται με κάθε αίτηση:
- Αίτηση υποψηφιότητας.
- Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
- Φωτοτυπία πτυχίου/διπλώματος ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών.
- Δημοσιεύσεις σε περιοδικά µε κριτές, εάν υπάρχουν.
- Αποδεικτικά επαγγελματικής ή ερευνητικής δραστηριότητας, εάν υπάρχουν.
- Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
- Δύο συστατικές επιστολές.
- Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αγγλικής γλώσσας, επιπέδου τουλάχιστον Β2.
- Φωτοτυπία πιστοποιητικού αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών μαθημάτων, στο οποίο θα αναγράφεται ο βαθμός του πτυχίου ή διπλώματος.
- Φωτογραφία αιτούντος.
Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος ή μπορούν να ζητηθούν από το γραφείο του προγράμματος ΜΤΙΜ : κα Λουκία Παπαδάκη τηλ. +30.2821 0 37161, 37302 e-mail: mtim@isc.tuc.gr.
Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!