διαγωνισμός business talents 2014

 

Όσοι ενδιαφέρονται να στήσουν και να διοικήσουν μια εικονική επιχείρηση και μάλιστα να πάρουν βραβείο για αυτό, το Business Talents είναι εδώ! Είναι ένας πρωτοποριακός διαγωνσιμός που αφορά φοιτητές. Θα πραγματοποιηθεί με χρήση Επιχειρηματικού Προσομοιωτή, που θα προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να διοικήσουν μια εικονική εταιρεία που οι ίδιοι θα στήσουν. Οι φοιτητές που θα συμμετέχουν σε μια εικονική αγορά με ανταγωνισμό σε πραγματικές συνθήκες και θα καταλήξουν σε ένα ζωντανό τελικό στις 7 Ιουνίου στην Αθήνα!

 

Μέσω του διαγωνισμού χιλιάδες φοιτητές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν χωρίς οικονομική υποχρέωση έναν εξελιγμένο επιχειρηματικό προσομοιωτή από διεθνή εταιρεία με πολυετή σχετική εμπειρία. Οι προσομοιωτές αυτοί θεωρούνται διεθνώς ως τα πλέον αποτελεσματικά διδακτικά εργαλεία διοίκησης επιχειρήσεων, που θα χρησιμοποιούνται κυρίως από μεταπτυχιακά προγράμματα έγκυρων πανεπιστημίων και από προγράμματα επιμόρφωσης στελεχών σε επιχειρήσεις.

 

Ο διεθνής διαγωνισμός Business Talents για φοιτητές πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές, προπτυχιακούς κα μεταπτυχιακούς, όλων των ανωτάτων και ανωτέρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ-Ιδιωτ.Κολλέγια), ανεξαρτήτως Σχολής και ειδικότητας, καθώς οι εμπειρίες που προσφέρει, αποτελούν εφόδια για τη μελλοντική απασχόληση των νέων, σε οποιονδήποτε επαγγελματικό κλάδο και αν ενταχθούν. Το κοινό του διαγωνισμού εκτιμάται σε 400.000 φοιτητές!

 

Αυτή η πρακτική στην Επιχειρηματικότητα, θα τους δώσει την ευκαιρία να πάρουν αποφάσεις πάνω στα πεδία που απαιτεί μια επιχείρηση ή ακόμα και ατομική δραστηριότητα.  Θα συντάξουν Επιχειρηματικά Σχέδια (business plans) λαμβάνοντας αποφάσεις στο Marketing, την Παραγωγή, τα Χρηματοοικονομικά, το Ανθρώπινο Δυναμικό. Θα σχεδιάσουν ολιστική Στρατηγική, θα ζήσουν την αλληλεπίδραση με τον ανταγωνισμό και θα αναπτύξουν απαραίτητες δεξιότητες με ένα τρόπο διασκεδαστικό, συμμετέχοντας στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό business game!

 

Η Α΄φάση του διαγωνισμού Business Talents 2014 γίνεται στο Διαδίκτυο έως μέσα Μαΐου, και οι 75 επικρατέστερες ομάδες από όλη την Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στον ‘ζωντανό’ τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου 2014, στην Αθήνα.

 

Πέρα από τη μοναδική εμπειρία Διοίκησης της εικονικής τους επιχείρησης για το Βιογραφικό τους, στον τελικό οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν χρηματικά Βραβεία,  Υποτροφίες ενώ όλοι θα λάβουν Δίπλωμα. Επίσης θα προσφερθούν από την Mondelez Hellas θέσεις πρακτικής άσκησης (internship) σε διακριθέντες συμμετέχοντες. Οι υποτροφίες παρέχονται από το ALBA Graduate Business School.

 

Σας προτρέπουμε να συμμετάσχετε γιατί δίνεται η δυνατότητα στο διαγωνιζόμενο:

 

Να ζήσει τις ίδιες εμπειρίες με αυτές των στελεχών μιας πραγματικής εταιρίας, σε πιστή αναπαράσταση της αγοράς και του ανταγωνισμού και των αντιδράσεών τους,

 

Να έχει στη διάθεσή του ένα πειραματικό εργαστήριο ενεργειών για να βιώσει τον επιχειρηματικό κόσμο,

 

Να εμπεδώσει τη θεωρία κάνοντας πράξη την Στρατηγική του για την εταιρία, δουλεύοντας Επιχειρηματικά Σχέδια (Business Plans) με αποφάσεις, πάνω στον κύκλο προγραμματισμού (Ανάλυση , Σχεδιασμός, Εκτέλεση, Έλεγχος),

 

Να αποκτήσει περισσότερα εφόδια για να αντιμετωπίσει το μέλλον και να σκεφθεί τον επαγγελματικό του προσανατολισμό,

 

Να αναπτύξει δεξιότητες που είναι απαραίτητες σε οποιαδήποτε θέση και επάγγελμα για όλη του την ζωή.

 

 Βήματα διαγωνισμού:

 

1. Ο διαγωνιζόμενος δημιουργεί την δική του «διευθυντική ομάδα» από 3 ή 4 άτομα της Σχολής του και διαλέγει το όνομα της εταιρίας που θα διευθύνει.

 

2. Κάθε μέλος της ομάδας θα πρέπει να εγγραφεί ξεχωριστά, ως κοινό παρανομαστή θα έχουν όμως το ίδιο όνομα εταιρείας. Κάνετε Εγγραφή στο “Το Μέλλον σου / Εγγραφές’.

 

3. Γίνεται παράδοση της εταιρίας στην αντίστοιχη διευθυντική ομάδα.

 

4. Κάθε προσομοίωση αποτελείται από 4-5 εταιρίες (ομάδες). Η εταιρία του θα ανταγωνιστεί άλλες 3-4 εταιρείες.

 

5. Κάθε εταιρία θα έχει έναν κωδικό για να μπορεί να χρησιμοποιεί τον προσομοιωτή MMT.

 

6. Θα προετοιμαστεί ένα Σχέδιο (business plan) που εισάγεται στον προσομοιωτή και θα επιστρέφει κάποια αποτελέσματα.

 

7. Η εταιρία θα βαθμολογηθεί ανάλογα με τη θέση της σε σχέση με τις άλλες 4 εταιρίες. Θα πρέπει να διαβάσετε τα κριτήρια βαθμολογίας και κατάταξης.

 

8. Τα παραπάνω θα επαναλαμβάνονται τόσες φορές, όσες υποδεικνύει το ημερολόγιο (Χρονοδιάγραμμα).

 

9. Με το αποτέλεσμα κάθε Επιχειρησιακού Σχεδίου η εταιρία παίρνει μια βαθμολογία. Το άθροισμα των βαθμών είναι αυτό που ορίζει τη θέση της στην περιφέρεια.

 

10. Σε κάθε αλλαγή Φάσης, οι εταιρείες κληρώνονται πάλι και θα ανταγωνιστούν με διαφορετικές ομάδες.

 

11. Οι καλύτερες εταιρίες-ομάδες, με την μεγαλύτερη βαθμολογία, θα προκριθούν στον εθνικό Τελικό.

 

 

 

Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προδιαγραφές:

 

Να είναι φοιτητές/σπουδαστές σε ένα πανεπιστήμιο/ανώτερη σχολή/κολλέγιο στην Ελληνική επικράτεια,

 

Να είναι τουλάχιστον 17 ετών,

 

Όλα τα μέλη της ομάδας (3 ή 4 άτομα) θα πρέπει να είναι φοιτητές/σπουδαστές στο ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα και στο ίδιο έτος.

 

Θα απονεμηθούν 10.000 Ευρώ σε Bραβεία, Δίπλωμα για το Bιογραφικό των διαγωνιζόμενων και Υποτροφίες.

 

Η έναρξη του BUSINESSTALENTS2014 είναι στις 24 Φεβρουαρίου, οι εγγραφές  έχουν προθεσμία έως τις 16 Φεβρουαρίου, και οι φοιτητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σχηματίζοντας ομάδες 3 ή 4 ατόμων, στην ιστοσελίδα:

 

http://www.businesstalents.com/

 

Η φωτογραφία από το freedigitalphotos.net

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!