Ο οδηγός πρωτοετών φοιτητών παρουσιάζει σήμερα ένα ζήτημα που λίγοι ξέρουν…
Διεθνής φοιτητική ταυτότητα
Η διεθνής φοιτητική ταυτότητα είναι μια κάρτα που μπορούν να αποκτήσουν όλοι οι φοιτητές και σπουδαστές πλήρους φοίτησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ισχύει για 16 μήνες, από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους μέχρι και 31 Δεκεμβρίου του επόμενου έτους και δίνει αρκετά προνόμια στους κατόχους της. Στα αγγλικά το ακρωνύμιό της είναι το ISIC (International Student Identity Card) και αναγνωρίζεται από την UNESCO, από εκπαιδευτικούς οργανισμούς και Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού. Είναι η μόνη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση της φοιτητικής ιδιότητας. Βασικός στόχος είναι οι φοιτητές να έχουν εκπτώσεις και προνόμια στην Ελλάδα, στην πόλη που ζουν και σε όλο τον κόσμο όταν ταξιδεύουν.
Πιο συγκεκριμένα, η κάρτα αυτή προσφέρει εκπτώσεις σε μετακινήσεις με πλοία, αεροπλάνα, τραίνα και λεωφορεία. Προσφέρει εκπτώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε σημεία διασκέδασης και αθλητικές δραστηριότητες, σε σημεία εστίασης και ξενοδοχεία, καθώς και σε εμπορικά καταστήματα.
Έχει μια ελάχιστη συνδρομή περίπου 12,50€ ετησίως.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Περισσότερα για τα προνόμια που προσφέρει εδώ.
Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται εδώ.
On-line έκδοση κάρτας εδώ.
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης προωθούν την Ευρωπαϊκή κάρτα νέων στην Ελλάδα, ένα εργαλείο επικοινωνίας και ανταλλαγής των νέων της Ευρώπης. Η κάρτα αυτή απευθύνεται σε νέους 13-30 ετών και κοστίζει μόνο 10 ευρώ ετησίως. Παρέχει έκπτωση σε πολιτισμό, καταστήματα, διασκέδαση και φαγητό, εκπαίδευση και τουρισμό σε 37 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Μην αμελήσετε. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας
Όλοι οι ασφαλισμένοι για ασθένεια και ατύχημα στην Ελλάδα δικαιούνται την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας, η οποία είναι δωρεάν και προσφέρει πρόσβαση σε κρατική ιατρική περίθαλψη κατά την προσωρινή διαμονή του κατόχου σε μια από τις χώρες της ΕΕ συν την Ελβετία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ισλανδία. Δεν είναι κατ’ ανάγκην δωρεάν οι παροχές. Η συμμετοχή ή όχι του ασθενούς εξαρτάται από το ισχύον σύστημα παροχής υγείας σε κάθε χώρα. Όποιες παροχές έχουν οι κάτοικοι της εκάστοτε χώρας, τις ίδιες έχει και ο κάτοχος της Κάρτας. Την κάρτα αυτή την δικαιούνται και οι φοιτητές που έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη από τις σχολές τους.
Μην παραλείψετε να την εκδώσετε, αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Ευρώπη.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Η φωτογραφία είναι από το freedigitalphotos.net
[…] http://citycampus.gr/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%AC… […]
[…] http://citycampus.gr/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%AC… […]
[…] Για την κάρτα αυτή δείτε και παλαιότερη ανάρτησή μας εδώ. […]
[…] Απαραίτητες κάρτες για τους φοιτητές – citycampus.gr. […]
[…] ξεχάσουμε να σας αναφέρουμε και τις διεθνείς φοιτητικές ταυτότητες, απαραίτητες σε κάθε φοιτητή που σκοπεύει να […]
[…] http://citycampus.gr/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%AC… […]
Comments are closed.