Αγαπάς τα ταξίδια; Κάνε τα ταξίδια την δουλειά σου!

της Κάλλιας Χρηστάκη 

Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία το να βρεθείς στην άλλη άκρη της γης είναι εύκολα επιτεύξιμο. Κάθε χρόνο, όλο και περισσότερο άνθρωποι προτιμούν να ταξιδεύουν σε διαφορετικά μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο, για να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες και τρόπους ζωής. Τα ταξίδια αποτελούν εμπειρία ζωής, καθώς όχι μόνο ανακαλύπτεις τον κόσμο, αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό. Πολλοί λένε ότι η δουλειά γεμίζει την τσέπη σου, αλλά τα ταξίδια γεμίζουν την καρδιά σου. Τότε γιατί να μην κάνεις τα ταξίδια την δουλειά σου; Ορίστε, λοιπόν, μερικά επαγγέλματα που το πραγματοποιούν.

Αεροσυνοδός

Η αεροσυνοδός αποτελεί ένα από τα πιο ιδανικά επαγγέλματα για να συνδυάσεις την αγάπη σου για ταξίδια με την εργασία. Το συγκεκριμένο επάγγελμα σου προσφέρει την ευκαιρία να επισκεφτείς πολλές χώρες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μην σε αγχώνουν η διαδικασία πρόσληψης και οι ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου επαγγέλματος, καθώς μπορεί να εκπλαγείς ότι δεν είναι τόσο «απόρθητο», όσο φαντάζεσαι.

Μάνατζερ σε πολυεθνική εταιρία

Το επάγγελμα του μάνατζερ είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, αλλά αν είσαι μάνατζερ σε πολυεθνική εταιρία γίνεται ακόμη περισσότερο. Σε αυτή την θέση δουλειά σου είναι απλά να ταξιδεύεις τον κόσμο και να κλείνεις συμφωνίες. Επομένως, εκτός από την επικείμενη συνάντηση με την πραγματοποίηση της συμφωνίας, σίγουρα θα βρεις λίγο χρόνο ώστε να εξερευνήσεις την εκάστοτε πόλη/χώρα.

Ξεναγός

Μην φανταστείς να είσαι ξεναγός σε μια συγκεκριμένη περιοχή, αλλά σκέψου το σαν να είσαι διεθνής ξεναγός. Σε πολλές χώρες υπάρχουν ειδικές σχολές που μπορούν να ειδικευτείς στο συγκεκριμένο κλάδο. Το ιδιαίτερο αυτού του επαγγέλματος είναι ότι όχι απλά επισκέπτεσαι νέα μέρη, αλλά τα γνωρίζεις εις βάθος, μαθαίνεις την ιστορίας τους και την κουλτούρα τους.

Δάσκαλος Αγγλικών

Ο δάσκαλος Αγγλικών σου προσφέρει την διέξοδο επαγγελματικής αποκατάστασης σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς τα Αγγλικά αποτελούν διεθνής γλώσσα επικοινωνίας. Μέσω την γνωριμία και την επαφή με τους ντόπιους, σου δίνεται η δυνατότητα να διεισδύσεις στην κουλτούρα της χώρας επιλογής σου, αρκεί να έχεις την ESL πιστοποίηση. Φυσικά είναι απαραίτητο να σου αρέσει να συναναστρέφεσαι με παιδιά ή με ενηλίκους, ανάλογα με τους «μαθητές» που θα επιλέξεις.

Διερμηνέας και Μεταφραστής

Παγκοσμίως, όλο και περισσότεροι μαθαίνουν αρκετές γλώσσες και αν γνωρίζει κάποιος μόνο μία γλώσσα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πια αναλφάβητος. Στην σημερινή εποχή, η τεχνολογία σε βοηθάει να μάθεις μια γλώσσα ή να τελειοποιήσεις κάποια άλλη. Όμως, είναι σημαντικό να ενυπάρχει μια αγάπη για τις γλώσσες και ένα ταλέντο, ώστε να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στο συγκεκριμένο επάγγελμα.

Δημοσιογράφος

Ένας δημοσιογράφος έχει την δυνατότητα να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο για να απαθανατίσει ή να ερευνήσει κάποια γεγονότα. Επομένως, πρέπει να αποκτήσεις εμπειρία ως δημοσιογράφος στην ελληνική πραγματικότητα και στη συνέχεια να επεκταθείς σε άλλες χώρες, καθώς δεν είναι απλή υπόθεση να γίνεις δημοσιογράφος «εκτός συνόρων».

Διπλωμάτης

Οι Διπλωμάτες αποτελούν τους επίσημους εκπροσώπους ενός κράτους σε ξένες χώρες. Αυτός αναλαμβάνει ποικιλία αρμοδιοτήτων που εξαρτώνται από την εξειδίκευσή του. Μπορεί να εισηγείται στην πολιτική ηγεσία θέματα εξωτερικής πολιτικής ή να καλλιεργεί τις διπλωματικές σχέσεις με τις χώρες στις οποίες υπηρετεί. Το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι αρκετά ενδιαφέρον, καθώς έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς και δεν συζητάς μαζί τους καθημερινά ζητήματα αλλά εξειδικευμένα σοβαρά θέματα.

Φωτογράφος

Οι περισσότεροι γνωστοί φωτογράφοι μπορεί να έχουν ταξιδέψει σε ξένη χώρα απλά για να αποθανατίσουν ένα στιγμιότυπο σε μία φωτογραφία που θα τους επιφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό. Αν σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο επάγγελμα μπορεί να ξεκινήσεις από τη χώρα μας που σίγουρα θα βρεις πανέμορφα μέρη να φωτογραφίσεις που θα σε βοηθήσουν να αναδειχθείς στον συγκεκριμένο τομέα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να συνδυάσεις την εργασία με το ταξίδι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ποιο επάγγελμα σου ταιριάζει περισσότερο από τα παραπάνω και να ψάξεις πώς να το πραγματοποιήσεις!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!