Από τη Νίκολα Παγκράτη

2016 τι θα μου φέρεις φέτος;

2016

Αφού λοιπόν μπήκε το νέο έτος και όλοι μας ευχηθήκαμε για αυτό να μας απαλλάξει από τα κακά της προηγούμενης χρονιάς και να μας φέρει ό,τι στερηθήκαμε, δεν άργησε η ώρα που επιστρέψαμε όλοι στα καθημερινά και φοιτητικά μας καθήκοντα. Μπήκε το νέο έτος λοιπόν και μετά από λίγες μέρες πακετάραμε τις βαλίτσες που κουβαλάνε στιγμές και αναμνήσεις μας και τις επιστρέψαμε στο ζεστό μας φοιτητόσπιτο. Κάναμε το ποδαρικό μας και μπήκαμε στην διαδικασία τακτοποίσης του σπιτιού μας, ξεπακετάραμε και ετοιμαστήκαμε για την εξεταστική που έρχεται.

Έτσι, λοιπόν, αφού έγιναν όλα αυτά εκεί που αφαιρούμαστε εντελώς και σκεφτόμαστε άκυρα πράγματα πετάγεται συναρπαστικά γρήγορα η φρεσκαδούρα του νέου έτους, η απορία του τι θα μας φέρει και πώς θα είναι άραγε αυτή η χρονιά. Η φαντασία, λοιπόν, μας έχει ήδη ταξιδέψει και μας κάνει ένα γρήγορο ταξίδι για το πώς πραγματικά θα θέλαμε να είναι ο νέος χρόνος που ήδη ξεκινήσαμε να διανύουμε. Γιατί κακά τα ψέματα αλλά το πώς θα είναι σίγουρα δεν καθορίζεται από το με ποιόν περάσαμε τις πρώτες ώρες του μόνο, αλλά τις σκέψεις και τα όνειρα που με αγωνία περιμένουμε να πραγματοποιηθούν.

Συνεπώς, επιθυμούμε όσο τίποτα άλλο συγκεκριμένα πράγματα, αναλόγως με τους βαθύτερους και τους εντονότερους στόχους μας. Εδώ, όμως, είναι η ώρα που δημιουργείται μία σημαντική ερώτηση. Πόσο δραστήριοι θα είμαστε τη φετινή χρονιά και πόσο θα διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε; Γιατί η σκέψη είναι όμορφη, αλλά προχωράμε παρακάτω; Και εάν δεν ήταν οι προηγούμενες μας 365 μέρες τυχερές, θα είναι αυτές που έρχονται;

Η απάντηση είναι στο χέρι μας και η ζωή μας περιμένει έξω από το σπίτι μας. Εάν η προηγούμενη χρονιά δεν ήταν τυχερή ποιός μας εμποδίζει πραγματικά να είναι αυτή εδώ; Ίσως τελικά να φταίμε εμείς σε μερικά πράγματα, ίσως βολευόμαστε για πολλούς λόγους σε καταστάσεις και συνθήκες οι οποίες δεν μας ικανοποιούν και φοβόμαστε να τις αντιμετωπίσουμε. Ίσως η μεγαλύτερη κίνηση για τους εαυτούς μας φέτος θα ήταν μια μεγαλύτερη πρόκληση, ένας έξυπνος δυναμισμός και πάνω από όλα θέληση. Θέληση να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να πάψουμε να εστιάζουμε στον απέξω κόσμο πάντα αλλά να κυνηγάμε την ευτυχία μας. Να μην πάψουμε ποτέ να πιστεύουμε σε αυτό που θέλουμε, στις αληθινές σχέσεις και στα όνειρά μας. Να έχουμε δύναμη και τσαγανό όπως απαιτείται για να πάρει κάποιος αυτά που επιθυμεί. Να είμαστε καλοί άνθρωποι και να μην ζηλεύουμε τους άλλους. Να συγχωρούμε και να αγαπάμε.

Για να γίνουν όλα αυτά, έστω κάποια γιατί όλα μαζί είναι πολλά, πρέπει εμείς να κουνηθούμε, να πράξουμε και να δουλέψουμε την ανθρώπινη μορφή μας. Γιατί εάν πιστεύαμε σε ένα καλύτερο αύριο, θα ξεκινούσαμε με ένα καλύτερο εμείς. Για να πιστέψουμε στο εμείς θα πρέπει να έχουμε αγαπήσει και αποδεχθεί το εγώ μας. Γιατί χρειάζεται αγώνας και υπομονή. Αστείρευτη επιμονή σε όλη μας τη ζωή και μερικές φορές αυτοθυσία. Γιατί πρέπει να σταματήσουμε να κοιτάμε μόνο εμάς για να έχουμε φίλους και ανθρώπους που μας αγαπάνε δίπλα μας. Γιατί η ζωή μας είναι ένας καθρέφτης και μας κοιτάζει πάντα όπως την κοιτάζουμε. Οπότε την επόμενη φορά που θα βγούμε έξω ας κοιτάξουμε τον κόσμο έτσι όπως θα θέλαμε να τον δούμε.

Καλή χρονιά με πολλά όνειρα που πραγματοποιούνται!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!