Όταν τελειώνει το καλοκαίρι…

Από τη Νίκολα Παγκράτη

Όταν τελειώνει το καλοκαίριΥπάρχουν φάσεις στη ζωή μας που βιώνουμε μεταβατικές περιόδους, αλλαγής και βεβαρημένες. Περιόδους όπου η σκέψη μας πνίγει, η ζωή μας ανακατεύεται και εμείς παραμένουμε παγωμένοι, χωρίς να γνωρίζουμε προς τα πού να κινηθούμε, χωρίς να ξέρουμε πού θα μας βγάλει όλο αυτό και τρομοκρατημένοι απλά προχωράμε χωρίς να κατανοούμε προς τα που. Κάνοντας λάθη ή κινήσεις τις οποίες μετά από ένα σημείο δεν πολυφιλοσοφούμε, απλά τις αισθανόμαστε, δεν βάζουμε λογική σε αυτές απλά περπατάμε πάνω τους και παρατηρούμε πού θα μας βγάλουν.

Έτσι, λοιπόν, την περίοδο του καλοκαιριού που η εξεταστική έχει τελειώσει, ο καθένας κάνει την δικιά του αξιολόγηση, ο καθένας βλέπει, παρατηρεί και πάει όπου τον πάει η καρδιά του, είτε αυτό αφορά το συναισθηματικό του κόσμο είτε οποιονδήποτε τομέα της ζωής του. Είναι αυτή η φάση της ζωής που είναι η πιο δύσκολη, αυτή η φάση της ζωής στην οποία μαθαίνεις πραγματικά να πατάς στα πόδια σου, που βγάζεις δύναμη και όσο τσακισμένος και να νιώθεις, καταφέρνεις να στηρίξεις τον εαυτό σου και να προχωρήσεις. Που αποδέχεσαι τα λάθη σου, τα δικά σου λάθη, αυτά που αποτελούν το εγώ σου και το χτίζουν, αυτά που μαζί με τις αποφάσεις που παίρνεις για σένα και σε ορίζουν, δημιουργούν αυτό που είσαι σήμερα και λίγο από αυτό που θα συνεχίσεις να είσαι αύριο.

Συνεπώς, τα καλοκαίρια μέσα στις παραλίες, τις αμμουδιές και κάτω από τον καθαρό ουρανό δεν σου προσφέρουν μόνο όμορφες στιγμές με τους φίλους σου ή τους ανθρώπους σου, αλλά και χρόνο να σκεφτείς μέσα στην γαλήνη της εποχής το πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίζεις αυτό που είσαι, να αισθάνεσαι ελεύθερος για τις επιλογές που κάνεις και να περνάς παράλληλα καλά. Γιατί η ζωή προχωράει και δεν ξέρεις τι θα σου φέρει την επόμενη μέρα και τι θα σου πάρει από δίπλα σου. Είναι σαν ένα δυνατό τσουνάμι που στο πέρασμά του ξεσηκώνει τα πάντα και το μόνο που πραγματικά παραμένει σταθερό είσαι σίγουρα εσύ και άνθρωποι που μπορεί να περίμενες να μείνουν και άλλοι που θα σε αφήσουν έκπληκτο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο επενδύεις σε σένα και στα όνειρά σου, θα βρίσκεις πάντα τον δρόμο σου. Γιατί εκεί που εσύ θα υποστηρίζεις το εγώ σου, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα έρθουν δίπλα σου και θα το στηρίξουν ακόμα περισσότερο και εκείνοι είναι και οι άνθρωποι που θα αξίζει στο τέλος να επενδύσεις. Οπότε το καλοκαίρι είναι μία καλή ευκαιρία να αφήσεις τον όμορφο θερμό αέρα και τον ξάστερο ουρανό να σου δείξουν προς τα που πρέπει να πας και να ζήσεις μια ζωή γεμάτη δικά σου λάθη, μια ζωή που εσύ θα ορίζεις για εσένα. Έτσι, δεν θα χαθείς ποτέ και θα αισθάνεσαι ως επί το πλείστον ολοκληρωμένος.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!