Φοιτητική ζωή στο Βουκουρέστι 4

Της Αργυρώς Σταμούλη.

Φοιτητική ζωή στο Βουκουρέστι!

Η ζωή στο Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της Ρουμανίας διαφέρει από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Αρχικά, η θέαση της πρωτεύουσας μπορεί να φανεί απογοητευτική, όμως δικαιώνονται όσοι επιμείνουν να γνωρίσουν αυτό τον τόπο, δεδομένου ότι η πρωτεύουσα της Ρουμανίας, έχει μια τεράστια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά με κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας, μουσεία και γκαλερί τέχνης, αξιόλογα δημόσια πάρκα και κήπους. Στο κομμάτι της αρχιτεκτονικής, συγχωνεύονται αρκετοί αρχιτεκτονικοί τύποι με αρκετά κατάλοιπα από τον Μεσαίωνα, ιδιαίτερα στην περιοχή Lipscani.

Τα σημαντικότερα μουσεία που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί είναι: The Museum of Romanian History,The National Museum of Art of Romania, The Zambaccian Museum, The Gheorghe Tattarescu Museum, The Theodor Pallady Museum, The Museum of Art Collections and The National Museum of Contemporary Art. Για αυτούς που ενδιαφέρονται για την παραδοσιακή κουλτούρα τα ιδανικά μουσεία για να επισκεφτούν είναι: Τhe Museum of the Romanian Peasant καιΤhe Village Museum.

Φοιτητική ζωή στο Βουκουρέστι 1

Tα δημόσια πάρκα και οι κήποι που δίνουν ένα ιδιαίτερο τόνο με το πράσινο τους στην πόλη είναι: The Herastrau Park, The Cismigiu Garden, The CarolI Park, The Kiseleff Park και The Park of the Mogosoaia Castle .

Η μετακίνηση γίνεται με λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, τον αστικό σιδηρόδρομο, ιδιωτικά μικρά λεωφορεία και ταξί. Το Βουκουρέστι αποτελεί το κέντρο του σιδηροδρομικού δικτύου, με δέκα σιδηροδρομικούς σταθμούς. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός είναι ο Garade Nord, που παρέχει συνδέσεις με όλες τις μεγάλες πόλεις της Ρουμανίας, καθώς και με διεθνείς προορισμούς. Εκτός, από την χρήση των σιδηροδρομικών σταθμών, ησύνδεση της πόλης με άλλες εθνικές ή διεθνείς πόλεις και κωμοπόλεις εξασφαλίζεται με τη χρήση του αυτοκινήτου και των αεροπορικών μεταφορών. Όσον αφορά την μετακίνηση με το αυτοκίνητο, το Βουκουρέστι αποτελεί τον κύριο κόμβο των περισσότερων εθνικών οδών και οδών ταχείας κυκλοφορίας της χώρας, που συνδέουν την πρωτεύουσα με όλες τις μεγάλες πόλεις της Ρουμανίας, καθώς και με γειτονικές χώρες, όπως η Ουγγαρία, η Βουλγαρία και η Ουκρανία. Σε ό, τι αφορά τις αεροπορικές μεταφορές, η πόλη εξυπηρετείται από δύο αεροδρόμια: το Διεθνές Αεροδρόμιο Henri (το μεγαλύτερο στη Ρουμανία) και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Aurel Vlaicu (χρησιμοποιείται κυρίως για τις πτήσεις τσάρτερ και τις αερομεταφορές χαμηλού κόστους).

Φοιτητική ζωή στο Βουκουρέστι 3

Η πόλη του Βουκουρεστίου κρύβει πολλά μυστικά, που γοητεύουν αυτούς που θέλουν να τα αναζητήσουν. Βέβαια, πολύ τυχεροί είναι και αυτοί που θα καταφέρουν από την πρώτη στιγμή να πλησιάσουν τους ντόπιους, -που παρουσιάζουν τρομερή ομοιογένεια, ώστε να κατανοήσουν ότι πίσω από τα αδιάφορα γκρι κτίρια μπορεί να κρύβονται ιδιαίτερες καφετέριες, τζαζ κλαμπ, γκαλερί με ιδιαίτερους εκθεσιακούς χώρους, μικρά πάρκα, εστιατόρια και ιδιωτικοί κινηματογράφοι. Συνεπώς, όλα αυτά προσδίδουν μια ιδιαίτερη γοητεία, μια ξεχωριστή ενέργεια και ταυτότητα στην πρωτεύουσα της χώρας.

Οι Ρουμάνοι είναι φιλικοί, δίνουν μεγάλη σημασία στον αλληλοσεβασμό, αγαπούν την παράδοση, την φύση και στην πλειοψηφία τους δίνουν μεγάλη έμφαση και στην θρησκεία, γι’ αυτό και συναντάμε πολλές εκκλησίες σε πολλούς κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της Ρουμανίας. Επιπροσθέτως, η αγάπη προς την παράδοση μεταφέρεται και στην κουζίνα, οι Ρουμάνοι ακόμα και στις εξόδους τους λατρεύουν να καταναλώνουν παραδοσιακό φαγητό, τα πιο διάσημα πιάτα τους είναι: Piftie, Beefsalad, Jumări και Tripe Soup (Ciorbadeburta). Αγαπημένες δραστηριότητες (ακόμη και οικογενειακές), λόγω της ανάγκης τους να έρθουν σε επαφή με τη φύση είναι η ορειβασία και το camping.

Φοιτητική ζωή στο Βουκουρέστι 2

Συνοψίζοντας, το Βουκουρέστι αποτελεί μια οικονομική κεντρική φοιτητική πόλη που σου προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών για διασκέδαση, επιμόρφωση, χαλάρωση και ευκολία κινήσεων με την πληθώρα των μεταφορικών μέσων του, που το συνδέουν με την υπόλοιπη Ρουμανία , τις γειτονικές χώρες (Μολδαβία, Ουκρανία, Ουγγαρία, Σερβία, Βουλγαρία) ακόμη και για λίγο μεγαλύτερες αποδράσεις στην Κωνσταντινούπολη, όπου η πτήση διαρκεί 55 λεπτά. Ένα είναι σίγουρο… Η ζωή στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας δεν θα είναι ποτέ μονότονη!

Μπορείτε να επισκεφτείτε αυτό το site , όπου ντόπιοι περιγράφουν το Βουκουρέστι με την δική τους οπτική γωνία:

http://www.bucharest-tips.com/

Καθώς επίσης να συμβουλευτείτε και τις 114 κριτικές σπουδαστών από διάφορα Πανεπιστήμια του Βουκουρεστίου:

http://www.stexx.eu/reviews/268976136/romaniasocial-life.html

Επίσης, μπορείτε να δείτε τα παρακάτω video:

Μπορείτε να διαβάσετε και το άρθρο μου: Μεταπτυχιακά στη Ρουμανία: Πλήρης οδηγός

Εάν το άρθρο σου φάνηκε ενδιαφέρον ή συνέβαλε στην ποιοτική πληροφόρησή σου, τότε μπορείς να κάνεις like στη σελίδα μας στο facebook:

https://www.facebook.com/pages/citycampusgr/461609287249537

Ή μπορείς να γίνεις μέλος στην ομάδα μας:

https://www.facebook.com/groups/citycampus.gr/

Ή να μας δώσεις το email για να ενημερώνεσαι μέσω του newsletter μας

http://citycampus.gr/wp-login.php?action=register

Αν πάλι είσαι πρωτοετής, έλα να ανταλλάξεις απόψεις και εμπειρίες στην ομάδα μας:

https://www.facebook.com/groups/protoeteis2014/

Αν θέλεις να συμμετέχεις στη συγγραφική ομάδα του CityCampus, στείλε μας παρουσίαση του εαυτού σου, ενδιαφέροντα, Τμήμα και Πανεπιστήμιο και το προφίλ σου στο facebook στο: info@citycampus.gr