φοιτητική ζωή Β. Ιρλανδία

Φοιτητική ζωή στη Β. Ιρλανδία

Της Γεωργίας Μυστριώτη

Μπέλφαστ

Φοιτητική ζωή στη Β. Ιρλανδία - BelfastΤο Μπέλφαστ είναι η πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας από το 1921, και ανήκει στην επαρχία του Όλστερ. Μετά την παύση των συγκρούσεων μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών το 1998, η πόλη αυτή αποδεικνύεται ιδιαίτερα ζωηρή. Η φυσική ομορφιά του Μπέλφαστ οδήγησε στο να ιδρυθεί εκεί το studio όπου γυρίζεται το Game of Thrones. Επίσης, επειδή στο Μπέλφαστ κατασκευάστηκε ο Τιτανικός, υπάρχει ειδικό μουσείο για αυτόν, ενώ η αγορά του Αγίου Γεωργίου αποτελεί σημείο συνάντησης. Αν σας αρέσει να έχετε πανοραμική θέα της πόλης, μπορείτε να επισκεφθείτε το Belfast Castle και το Cave Hill, και δεν θα χάσετε! Για τους εραστές της φυτολογίας, υπάρχουν πολλά πάρκα στο Belfast, όπου μπορείτε να κάνετε και ορνιθοπαρατήρηση.

Τα σπορ αποτελούν σημαντικό μέρος της κουλτούρας του Μπέλφαστ, ενώ η Ορχήστρα του Ulster και το Oh Yeah Music Centre παρέχουν δημιουργικές διεξόδους στους καλλιτέχνες. Το τελευταίο, μάλιστα, δίνει ευκαιρίες στα νέα ταλέντα να προβληθούν. Σπουδαία συγκροτήματα, όπως οι AC/DC, έδωσαν συναυλίες στο Ulster Hall. Μελανό σημείο της πόλης αποτελούν τα απομεινάρια από τις συγκρούσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα γκράφιτι ή αφίσες στους τοίχους εναντίον της μίας ή της άλλης πλευράς.

Σας ευχόμαστε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο Belfast και μην ξεχάσετε να περάσετε από τις παμπ!

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

http://visit-belfast.com/ (για τα αξιοθέατα)

http://www.belfastfestival.com/

http://www.belfastcity.gov.uk/tourism-venues/culture/festivals.aspx (για να είστε συντονισμένοι, καθώς κάθε εβδομάδα έχει και ένα φεστιβάλ!)

Βίντεο με μαρτυρίες φοιτητών:

(εμπειρία μεταπτυχιακής φοιτήτριας)

Κόλερεϊν

Στο Κόλερεϊν βρίσκονταΦοιτητική ζωή στη Β. Ιρλανδία - Coleraineι οι φοιτητικές εστίες και τα γραφεία του Πανεπιστημίου του Όλστερ. Έχει ως φανατικό εχθρό το Ντέρρυ, όπου βρισκόταν η έδρα του πανεπιστημίου μέχρι τη δεκαετία του 1960. Η μετακίνηση από το Ντέρρυ στο Κόλερεϊν θεωρείται ότι όξυνε τα γεγονότα που οδήγησαν στις συγκρούσεις Προτεσταντών-Καθολικών. Στις εστίες στεγάζονται περίπου 5000 φοιτητές, ενώ η περιοχή βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να θεωρείται αρκετά ακριβή. Βρίσκεται πολύ κοντά στον ποταμό Bann και η φυσική ομορφιά της περιοχής ενισχύεται από την ακτή Causeway. Αξίζει να επισκεφτείτε και το Mussenden Temple, από την κορυφή του οποίου μπορείτε να αγναντέψετε και τη Σκωτία!

Τα σπορ μπαίνουν σε πρώτο πλάνο, ιδιαίτερα η ιππασία. Παρατηρείται ιδιαίτερη πρόνοια για τη συμμετοχή ατόμων με ειδικές ικανότητες στην ιππασία, καθώς και σε άλλα αθλήματα. Το Riverside Theatre αποτελεί το πολιτιστικό κέντρο της πόλης, καθώς η ίδρυσή του ήταν συνέπεια της μετακίνησης της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Με πολλά κολλέγια σε αυτή την περιοχή, η φοιτητική ζωή της πόλης υπόσχεται πολλά.

Αν γίνετε δεκτοί στο Πανεπιστήμιο του Όλστερ θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε στο Κόλερεϊν, οπότε σας ευχόμαστε καλή τύχη! Μπορεί να έχετε ακόμη και την ευκαιρία να μάθετε και Κινέζικα εκεί!

Φοιτητική ζωή στη Β. Ιρλανδία: Χρήσιμοι σύνδεσμοι

http://www.ireland.com/en-nz/events/festivals/arts-festivals/destinations/northern-ireland/county-londonderry/coleraine/

https://www.eventbrite.co.uk/d/coleraine/festivals/?is_miles=False&lat=55.12529&lng=-6.66842&page=2&radius=100.0&slat=55.12529&slng=-6.66842&vp_ne_lat=56.014214415&vp_ne_lng=-5.05949956823&vp_sw_lat=54.2161013117&vp_sw_lng=-8.20649088126

http://www.flowerfield.org/

http://www.discovernorthernireland.com/Coleraine-Visitor-Information-Centre-Coleraine-P6899

Βίντεο με εμπειρίες σπουδαστών

(η εμπειρία της πρώτης εβδομάδας σπουδών στις εστίες του Coleraine)

(εμπειρία μεταπτυχιακού φοιτητή)

 

Εάν το άρθρο σου φάνηκε ενδιαφέρον ή συνέβαλε στην ποιοτική πληροφόρησή σου, τότε η ομάδα του citycampus.gr σε προσκαλεί να κάνεις like στην σελίδα μας στο facebook, καθώς και να διαδώσεις το περιεχόμενό του σε φίλους και γνωστούς σου!

https://www.facebook.com/pages/citycampusgr/461609287249537

Ή μπορείς να γίνεις μέλος στην ομάδα μας:

https://www.facebook.com/groups/citycampus.gr/

Ή να μας δώσεις το email για να ενημερώνεσαι μέσω του newsletter μας

http://citycampus.gr/wp-login.php?action=register

Αν πάλι είσαι πρωτοετής, έλα να ανταλλάξεις απόψεις και εμπειρίες στην ομάδα μας:

https://www.facebook.com/groups/protoeteis2014/

Αν θέλεις να συμμετέχεις στη συγγραφική ομάδα του CityCampus, στείλε μας παρουσίαση του εαυτού σου, ενδιαφέροντα, Τμήμα και Πανεπιστήμιο και το προφίλ σου στο facebook στο: info@citycampus.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.