Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2018

της Κατερίνας Μαρίντσιου

Ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ της Ευρώπης διοργανώνεται για 63η χρονιά στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα και στην Επίδαυρο!

Στόχοι του φετινού φεστιβάλ είναι να αναδειχθούν οι νέοι Έλληνες καλλιτέχνες, να προωθηθούν οι ελληνικές παραγωγές στο εξωτερικό, αλλά και να πραγματοποιηθούν πετυχημένες συμπαραγωγές με διεθνή σχήματα του θεάτρου και του χορού, καθώς και με άλλους εγχώριους φορείς περιφερειακά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι φέτος έχουν διοργανωθεί και παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις. Μάλιστα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου​, δημιουργήθηκε και το Λύκειο Επιδαύρου, ένα διεθνές θερινό κέντρο έρευνας για το αρχαίο δράμα, το οποίο εστιάζει στην τέχνη του ηθοποιού.

Οι εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από τις 1 Ιουνίου, ενώ ολοκληρώνονται στις 18 Αυγούστου. Παρακάτω, ακολουθεί το πρόγραμμα του φεστιβάλ για τον Αύγουστο.

Παρασκευή 17/08 & Σάββατο 18/08

Θέατρο

Οιδίπους επί Κολωνώ ​του Σοφοκλή

Φεστιβάλ Συρακουσών – Γιάννης Κόκκος

Πλοκή: Η τραγωδία του Σοφοκλή Οιδίπους επί Κολωνώ​, πραγματεύεται το τέλος του τυφλού και εξόριστου πρώην βασιλιά της Θήβας.

Τόπος: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ώρα: 21:00

Η ΚΘΒΕ θα αφιερώσει στη μνήμη της Χρύσας Σπηλιώτη τις δύο παραστάσεις «Ορέστης» που θα πραγματοποιηθούν στις 3 και 4 Αυγούστου. Η συγκεκριμένη παράσταση θα συνεχίσει την περιοδεία της και το Σεπτέμβριο. Πιο συγκεκριμένα, στις 02/09 θα παίζει στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» (Φεστιβάλ «Στη σκιά των βράχων»), στις 05/09 στο θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» (Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2018) και στις 07/09 στο θέατρο του Άλσους Βεΐκου. Φυσικά ένα μέρος της περιοδείας του είναι και η Θεσσαλονίκη, στην οποία ο θίασος θα είναι από τις 13 ως τις 16 Σεπτεμβρίου και θα παίζει στο Βασιλικό Θέατρο.

Η παράσταση Βάτραχοι ​του Αριστοφάνη, σε διασκευή του Κώστα Φιλιππόγλου, πραγματοποιεί από τις 01/07 την καλοκαιρινή της περιοδεία (άρχισε από το θερινό δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Βόλο), με ενδιάμεσο σταθμό το Φεστιβάλ ΑΘηνών και Επιδαύρου. Η περιοδεία της θα συνεχιστεί μέχρι και τις 10/09, με την τελευταία παράσταση να είναι στο Ευριπίδειο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Η παράσταση θα παιχτεί σε πολλές περιοχές της Αθήνας, όπως Νέα Μάκρη, Παπάγου και Λαύριο, αλλά και σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας, όπως Χίο, Πάτρα και Άνδρο.

Για όσους, λοιπόν, είναι λάτρεις των φεστιβάλ και θέλουν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους βραδιές ξεχωριστά, τόσο το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου όσο και το Μικρό της Θέατρο θα φιλοξενήσει τις καλύτερες παραστάσεις που σίγουρα θα λατρέψετε!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!