289 Υποτροφίες Μεταδιδακτορικών Σπουδών από το ΙΚΥ

Της Νεφέλης Στεφοπούλου

υποτροφίες μεταδιδακτορικών σπουδώνΈως τις 6 Οκτωβρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα «Ενίσχυση μεταδιδακτόρων ερευνητών» να υποβάλλουν την αίτησή τους στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν, μεταξύ άλλων, πως θα χορηγηθούν συνολικά 289 υποτροφίες, όσον αφορά κάποιους συγκεκριμένους επιστημονικούς τομείς. Αυτοί είναι: 1) Φυσικές επιστήμες και επιστήμες Μηχανικού, 2) Επιστήμες ζωής, 3) Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές επιστήμες.

Ο στόχος του προγράμματος έγκειται στην «ενίσχυση» των Μεταδιδακτόρων ερευνητών/τριών κι έτσι οι υποτροφίες θα παραχωρηθούν με σκοπό τη πραγματοποίηση μεταδιδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα, η οποία θα έχει χρονική διάρκεια το ανώτερο 24 διαδοχικούς μήνες.

υποτροφίες μεταδιδακτορικών σπουδώνΕπιπρόσθετα, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική αίτηση- υπεύθυνη δήλωση και να την αποστείλουν έως τις 6 Οκτωβρίου στην εξής διεύθυνση: Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234, Νέα Ιωνία. Η συγκεκριμένη αίτηση διατίθεται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ www.iky.gr, όπου συμπεριλαμβάνονται και όλα τα δικαιολογητικά που ορίζονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Τέλος, οι απαραίτητες προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά, η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής, οι όροι και οι οικονομικές παροχές περιλαμβάνονται στο πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, το οποίο υπάρχει αναλυτικά στην ίδια ιστοσελίδα (www.iky.gr). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες και στο Τμήμα Διαγωνισμών του ΙΚΥ, στα τηλέφωνα 210-3726346, 210-3726394 και 210-3726395 αλλά και στα Γραφεία του ΙΚΥ.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!