Της Θεοδώρας Ντρέκη

Το Τουρκικό Πολιτιστικό Ίδρυμα δέχεται πλέον αιτήσεις για την υποτροφία του στον τουρκικό Πολιτισμού και την Τέχνη. Από το 2008, η TCF υποτροφία στον τουρκικό Πολιτισμό και την Τέχνη έχει προσφέρει χρηματοδότηση σε νέους και καταξιωμένους επιστήμονες με σκοπό να επεκτείνει το ακαδημαϊκό ενδιαφέρον στις τουρκικές πολιτισμικές σπουδές, καθώς και να αυξήσει τις δημοσιεύσεις στον τομέα αυτό.

Η υποτροφία χορηγείται για εξαιρετικές εργασίες που δημοσιεύθηκαν στην περιοχή του τουρκικού πολιτισμού και στις κοινωνικές μελέτες, καθώς και την υποστήριξη της συμμετοχής των μελετητών σε κορυφαία συνέδρια σε τομείς με αυτό το θέμα. Από την έναρξή της, έχει απονεμηθεί η TCF υποτροφία στον τουρκικό Πολιτισμό και στην Τέχνη σε 77 μελετητές .

Επιλεξιμότητα

Οι υποτροφίες προορίζονται για όσους είναι εγγεγραμμένοι σε ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ή που έχουν επαγγελματική καταξίωση και δημοσιεύσεις.

Οι υποτροφίες θα δοθούν για:

– Έγγραφα σχετικά με τις τουρκικές πολιτιστικές και κοινωνικές μελέτες που έχουν εγκριθεί για δημοσίευση σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.
– Συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή συνέδρια στην τουρκική τέχνη, πολιτιστικές και κοινωνικές μελέτες.

Αιτήσεις για την υποτροφία δεν μπορούν να γίνουν για δραστηριότητες του παρελθόντος.

Υποτροφία
Οι υπότροφοι θα λάβουν μέχρι 2.000 δολάρια

Οι αιτήσεις πρέπει να συμπληρωθούν στα Αγγλικά και θα γίνουν αποδεκτές μέσα σε διάστημα ενός χρόνου.

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε εδώ:

http://www.mladiinfo.eu/2015/02/03/turkish-cultural-foundation-fellowship-in-turkish-culture-and-art/

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!