Το στυλ δεν κοιτάζει μεγέθη!

της Δήμητρας Δάφνης Ποντίκη

Μετά από πολλά χρόνια δίαιτας, διατροφής και γυμναστικής, συνειδητοποίησα τελικά ότι δεν πρόκειται να χάσω τα κιλά που ήθελα! Ο λόγος είναι προφανής και οφείλεται στην απόλαυση που προσφέρει το φαγητό. Δε χρειάζονται όμως άγχη! Έτσι, έψαξα και βρήκα ρούχα που ταιριάζουν πιο πολύ στο δικό μου σωματότυπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε φοράω αυτά που δεν ταιριάζουν!
Παρακάτω θα βρεις κάποια tips που αφορούν όλους τους σωματότυπους, και αν είσαι σαν εμένα και έχεις λίγα παραπάνω κιλά, τότε θέλω να πιστεύω πως θα σου φανούν πολύ χρήσιμα. Enjoy it!

Τόνισε τη μέση σου

Μην προσπαθείς να κρύβεις την κοιλιά σου, embrace your body και αγάπησε το! Συνήθως το αποτέλεσμα όταν φοράμε ρούχα που είναι baggy είναι μη κολακευτικό. Δεν είναι λίγες οι φορές που δίνουν όγκο χωρίς να υπάρχει. Αντίθετα, τόνισε τη μέση σου με κολλητά μπλουζάκια και ζώνες.

Βάλε τη midi φούστα

Με μια midi ή και maxi φούστα μπορείς να είσαι στυλάτη και να μην σκάς από τη ζέστη. Αν η φούστα είναι και μεσάτη, τότε η μέση σου φαίνεται πιο λεπτή ενώ παράλληλα τονίζονται και οι καμπύλες σου.

Boyfriend shorts

Η καλύτερη εκδοχή των shorts που έχει κυκλοφορήσει ποτέ – για εμένα πάντα – είναι τα boyfriend σορτσάκια. Είναι baggy, δηλαδή δεν κολλάνε πάνω στους μηρούς σου και το καλύτερο… δεν αναγκάζεσαι να τα τραβάς συνέχεια προς τα κάτω για να καλύψεις τα πόδια σου. Συνδυάζουν δηλαδή τα shorts με την άνεση.

Matching Pants & Shoes

Πολλές φορές, πόσο μάλλον όταν τα παντελόνια είναι χαμηλοκάβαλα ή τελειώνουν πάνω από τον αστράγαλο, αν και ο συνδυασμός στιλιστικά μπορεί να είναι πολύ πετυχημένος με τα υπόλοιπα κομμάτια, τα πόδια μας δεν κολακεύονται. Έτσι αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φοράς ίδιο χρώμα παντελόνι και παπούτσι ή να επιλέγεις παπούτσια στο χρώμα του δέρματος.

Crop tops

Αν είχες ποτέ τους ενδοιασμούς σου για τα crop tops τώρα είναι η ώρα να τους ξεχάσεις. Αποδεδειγμένα οι μπλούζες που έχουν αυτή τη μορφή ταιριάζουν σε όλους τους σωματότυπους, άρα και στον δικό σου!

Fit & flare dresses

Αυτά είναι τα φορέματα που το πάνω μέρος τους, με ή χωρίς μανίκι, κολλάει πάνω στο σώμα, ενώ το κάτω μέρος ανοίγει. Είναι τα φορέματα που δικαιολογημένα πρωταγωνίστησαν στις δεκαετίες ’40 και ’50.

Φόρα αυτό που σε κάνει χαρούμενη!

Τέλος, όσα tips και συμβουλές και να υπάρξουν, φόρεσε αυτό που σε κάνει χαρούμενη. Η ομορφιά του σώματός σου αντανακλάται στο πρόσωπό σου. Και μην ξεχνάς. Το πιο όμορφο αξεσουάρ πάνω σου είναι το χαμόγελό σου!

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!