κοινωνική επιχειρηματικότητα

Το Βρεατανικό Συμβούλιο της Αθήνας συνεχίζοντας την υποστήριξή του στην ανάπτυξη των κοινωνικών επιχειρήσεων παρουσιάζει μια νέα εκπαιδευτική δράση για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Επιχειρώντας να ξεκινήσει τη μηχανή της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, συνεργάζεται με το SciCo και διοργανώνει μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων με τίτλο “The Impact Series”. Τα σεμινάρια αυτά στοχεύουν να δώσουν στους συμμετέχοντες την ώθηση να αναλάβουν κοινωνική δράση και να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις, να επιστήσουν την προσοχή στον κοινωνικό ρόλο της επιστήμης και να προτείνουν λύσεις σε ζητήματα που αφορούν στην υγεία και το περιβάλλον.

Στα πλαίσια των σεμιναρίων, εξειδικευμένοι ομιλητές και επιτυχημένοι κοινωνικοί επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα προσφέρουν πρακτικές γνώσεις και εργαλεία κοινωνικής επιχειρηματικότητας, θα βοηθήσουν και θα συμβουλέψουν τους συμμετέχοντες να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε υπηρεσίες που θα προσφέρουν λύσεις σε κοινωνικά πρβλήματα.

Η διάρκεια των σεμιναρίων θα είναι από 21 Σεπτεμβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2013, ενώ θα προηγηθεί μια εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό στις 20 Σεπτεμβρίου.

Τι είναι όμως η κοινωνική επιχειρηματικότητα;

Οι επιχειρήσεις του τομέα αυτού είναι επιχειρήσεις που δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Σαφώς πρέπει να έχουν μια υγιή ανάπτυξη για να διασφαλίζουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να δημιουργούν καινούριες –κάτι που δεν είναι σε καμία περίπτωση εφικτό για οργανισμούς που δεν έχουν έσοδα και κέρδη. Για τα μέλη όμως προβλέπεται αμοιβή για την εργασία τους  και ένα μικρό ποσοστό διανομής των κερδών –ώστε να υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο επίτευξης των στόχων– καθώς το μεγαλύτερο μέρος των κερδών επανεπενδύεται, με στόχο την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Πέραν της αμοιβής όμως, μία άλλη σημαντική διαφοροποίηση των επιχειρήσεων αυτής της μορφής είναι ο χαρακτήρας των υπηρεσιών που προσφέρουν:  Σχετίζονται άμεσα με την κοινωνία και συγκεκριμένα με τομείς όπως φροντίδα βρεφών, ηλικιωμένων ή ατόμων με κινητικά προβλήματα, με φύλαξη, με ασφάλεια, κλπ.

Το citycampus.gr προτίθεται να διεξάγει έρευνα πάνω στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και να παρουσιάσει ευκαιρίες κλπ, ως συμβολή στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Πηγή:www.capital.gr

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!

Πηγή:www.capital.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.