υποτροφίες - 20

Από το ΙΚΥ ανακοινώθηκε στις 10 Ιουνίου το νέο πρόγραμμα υποτροφιών “2+2”, σύμφωνα με το οποίο τα μεταπτυχιακά συνδέονται άμεσα με την αγορά εργασίας. Άριστοι εξειδικευμένοι επιστήμονες θα απασχοληθούν στον κλάδο των σπουδών τους από κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπότροφοι θα λαμβάνουν υποτροφίες για διετείς μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και παράλληλα θα κάνουν πρακτική άσκηση σε αντικείμενο συναφές των σπουδών τους. Το σημαντικό είναι ότι η εταιρεία θα είναι υποχρεωμένη να προσλαμβάνει τον υπότροφο για ακόμα δυο χρόνια με καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται τεχνογνωσία και εξειδίκευση στους υπότροφους καλύπτοντας ένα από τα σημαντικά προβλήματα παιδείας της χώρας μας.

Το πρόγραμμα αυτό ξεκινά με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία προσφέρει εκατό (100) υποτροφίες με τους παραπάνω όρους. Οι τομείς εξειδίκευσης των υποτρόφων είναι οι εξής: Τραπεζική, Λογιστική, Χρηματοοικονομικά, Ελεγκτική, Διοίκηση Κινδύνου, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Ναυτιλιακά, Οικονομική Επιστήμη, Εφαρμοσμένα Οικονομικά, Διεθνή Οικονομικά, Οικονομική Ανάλυση, Αγροτική Οικονομία, Πληροφορική, Μαθηματικά, Στατιστική, Ενέργεια, Συστήματα Επικοινωνικών και Δίκτυα.

Παράλληλα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας αναλαμβάνει την οικονομική ενίσχυση 10 υποψηφίων διδακτόρων σε τομείς των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και θα στηρίξει τη συμμετοχή φοιτητών ελληνικών πανεπιστημίων σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν από το ΙΚΥ σύντομα με νέα ανακοίνωσή του.

Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη επιλογή είναι εξαιρετικά καινοτόμα: Οι φοιτητές υπότροφοι θα αποκτήσουν εξειδίκευση μέσω των μεταπτυχιακών τους στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα κάνουν πρακτική άσκηση σε εταιρεία, η οποία θα αναλάβει την υποχρέωση να τους προσλάβει με πλήρη απασχόληση! Από τα μεταπτυχιακά τους δηλαδή θα μπορούν να παραθέσουν στο βιογραφικό τους επαγγελματική εμπειρία. Παράλληλα, επιβραβεύεται η αριστεία, καθώς οι επιλεγόμενοι θα είναι οι καλύτεροι από τα ανωτέρω αναφερθέντα προγράμματα. Οι σπουδές συνδέονται με την αγορά εργασίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι εταιρείες αναλαμβάνουν μέσω του αδιάβλητου ΙΚΥ τις υποτροφίες των άριστων καλύπτοντας ένα κενό του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ.

Η φωτογραφία είναι από το freedigitalphotos.net

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!