Της Φένιας Κατσιγιάννη *

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο  προσέφερε  τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες  Γ’ Γυμνάσιου  και Λυκείου να επισκεφθούν Εργαστήρια των Σχολών του, την Τέταρτη 10 Μαΐου  2017 και ώρα 16:00. Διοργανωτές ήταν το Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου σε συνεργασία με το Mindspace – τον οργανισμό που ιδρύθηκε από φοιτητές και νεαρούς αποφοίτους του ΕΜΠ και του ΟΠΑ!

Οι μαθητές/τριες μπορούσαν να εισέλθουν στο Εργαστήριο Συστημικής Βιολογίας και Εκβιομηχανικής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και του Εργαστηριού Υψηλών Τάσεων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών. Επίσης, επισκέφτηκαν τους  χώρους όπου εργάζεται η Prom Racing NTUA FSAE Team καθώς και το Mindspace.

Σκοπός ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν τα εργαστήρια από κοντά, να πληροφορηθούν για τον τρόπο λειτουργίας τους και να ενημερωθούν για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που ανοίγονται στους τομείς που εξειδικεύεται το κάθε εργαστήριο. Απώτερος σκοπός ήταν, οι μαθητές και μαθήτριες να παρακινηθούν ώστε να προσανατολίσουν στο μέλλον τις σπουδές τους σε κάποιο από τους τομείς αυτούς. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα επίσκεψης ήταν ελεύθερη και διήρκεσε 2 ώρες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Επιτρέπονταν οι σκύλοι οδηγοί τυφλών.  Επίσης, υπήρχε η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με τους διοργανωτές.

Το UTech Lab είναι εργαστήριο του Ιδρύματος Ευγενίδου αφιερωμένο στη σύγχρονη τεχνολογία και ειδικά διαμορφωμένο για μαθητές. Συνεργάζεται με το Mindspace από τον Ιούλιο του 2016 με σκοπό τη μετάδοση της γνώσης σε επιστημονικό και τεχνικό πεδίο. Για το λόγο αυτό πραγματοποιούνται εργαστήρια για τους μαθητές/τριες με θέμα τη Ρομποτική, καθώς και ψηφιακές ή πραγματικές περιηγήσεις στα εργαστήρια του Ε.Μ.Π…

Όποιος επιθυμεί περαιτέρω πληροφορίες μπορεί  να ανατρέξει στους παρακάτω συνδέσμους Εργαστηρίων και συνεργαζόμενων φορέων:

* Η Φένια Κατσιγιάννη παρακολουθεί το Σεμινάριο Δημοσιογραφίας του Citycampus.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!