Εγγραφές πρωτοετών 2015

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πλέον πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας οι εγγραφές πρωτοετών 2015 θα γίνουν με διαφορετικό τρόπο από τις προηγούμενες χρονιές, προκειμένου να αποφευχθούν οι ουρές στις γραμματείες και οι πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οι νέες διαδικασίες για τις εγγραφές πρωτοετών 2015 θα ανακοινωθούν αναλυτικά εντός των επομένων ημερών από το Υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημόσια δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας η διαδικασία για τις εγγραφές πρωτοετών 2015 θα είναι μέσω μιας εφαρμογής προέκτασης του τρόπου δήλωσης μηχανογραφικού κλπ. Ο κάθε πρωτοετής πλέον φοιτητής θα μπαίνει με τους κωδικούς του των πανεληνίων στο σύστημα προκειμένου να δηλώνει με ένα “Ναι” εάν αποδέχεται την προκαταρκτική εγγραφή του ή “Όχι” εάν δεν την αποδέχεται. Με το “ναι” θα ανοίγει μια καρτέλα στην οποία ο πρωτοετής θα δηλώνει τις απαραίτητες πληροφορίες για αυτόν που ζητά το τμήμα του. Ο Γενικός Γραμματέας μάλιστα δήλωσε ότι μέσω αυτής της πλατφόρμας οι πρωτοετείς θα αποστέλλουν και μια φωτογραφία που οι ίδιοι θα βγάλουν με το κινητό τους ή άλλο μέσο!

Στη συνέχεια οι πρωτοετείς θα κληθούν να αποστείλουν ταχυδρομικά στις γραμματείες τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε φωτοτυπίες, τα οποία σύμφωνα με παλαιότερες εγκυκλίους είναι:

  1. Τίτλος απόλυσης,
  2. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνει ο πρωτοετής ότι δεν είναι εγγεγραμμένος σε άλλο τμήμα τριτοβάμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα,
  3. Τέσσερις φωτογραφίες τύπου αστυνομικής φωτογαφίας,
  4. Βεβαίωση πρόσβασης για όσους πέρασαν από Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ ομάδα Β.

Παράλληλα, υπάρχουν και πληροφορίες σχετικές με την απόκτηση της ακαδημαϊκής ταυτότητας και του πάσο με ανάλογο τρόπο, οι οποίες αναμένεται να επιβεβαιωθούν.

Η φωτογραφία είναι από το freedigitalphotos.net

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Φέτος για πρώτη φορά οι εγγραφές των πρωτοετών θα γίνουν ηλεκτρονικά προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η γραφειοκρατία στις γραμματείες των τμημάτων και των σχολών. Δείτε αναλυτικά το άρθρο μας για τις εγγραφές πρωτοετών 2015. […]

Comments are closed.