Ίδρυμα Λάσκαρη: 120 Υποτροφίες για εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας

Της Αγγελικής Χτενέλλη

Το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη λειτουργεί στην Αθήνα από το 1999 και μέχρι σήμερα είναι ένα από τα ιδρύματα που έχει παραχωρήσει τις περισσότερες υποτροφίες στην Ελλάδα για την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας. Συγκεκριμένα, έχουν χορηγηθεί 2500 υποτροφίες, οι οποίες περιλαμβάνουν τα δίδακτρα για ένα ολόκληρο έτος, καθώς και το διδακτικό υλικό.

Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Το ευχάριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους, συμβάλλει στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου για τους εκπαιδευόμενους. Τα μαθήματα διεξάγονται στα δύο εξουσιοδοτημένα κέντρα του Ιδρύματος, στη Σχολή Αγγλικών Εστία Νέας Σμύρνης και στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ντέσσυ Τοπουζίδου στη Βούλα. Τα τμήματα καλύπτουν από επίπεδο αρχαρίων, μέχρι και Proficiency (Universities of Cambridge και Michigan) και τα μαθήματα παραδίδονται με παράλληλη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και οπτικοακουστικού υλικού. Υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης, αρκεί οι υπότροφοι να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και το όριο των απουσιών τους να μην υπερβαίνει το 20% των μαθημάτων συνολικής φοίτησης.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, μεταξύ 18.00-22.00, αναλόγως με το επίπεδο του κάθε μαθητή. Καθώς οι αιτήσεις για την Σχολή Αγγλικών Εστία συμπληρώθηκαν ήδη, δεκτές γίνονται μόνο οι αιτήσεις για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Dessy Topouzides.

Γενικές Προϋποθέσεις

Οι υποψήφιοι θα πρέπει :

Να έχουν κατώτατο όριο ηλικίας τα 12 έτη, ενώ ανώτατο δεν υπάρχει

Να έχουν γονέα ή πρόγονο ελληνικής καταγωγής

Να είναι Ελληνορθόδοξοι

Να έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας, το λιγότερο 6 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης τους, την Ελλάδα, την Κύπρο ή την Κωνσταντινούπολη

Εξαιρούνται οι συγγενείς α’ βαθμού της Διαχειρίστριας του Ιδρύματος, των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης και του Μιχαήλ Λάσκαρη.

Δικαιολογητικά

Πέρα από την αίτηση, κρίνονται απαραίτητα τα παρακάτω δικαιολογητικά :

Φωτοτυπία σχολικού ελέγχου, απολυτηρίου ή πτυχίου του υποψηφίου

Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, Κάρτας Ομογενών ή Πιστοποιητικό Γεννήσεως για όσους λόγω ηλικίας δεν κατέχουν Αστυνομική Ταυτότητα

Φωτοτυπία Πιστοποιητικού Βαπτίσεως, όσων η ταυτότητα δεν αναγράφει το θρήσκευμα

Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Σημειώματος Εφορίας Φορολογικού Έτους 2015 του υποψηφίου καθώς και των γονέων για άγαμους, ή του/της συζύγου για έγγαμους.

Υποβολή Αίτησης

Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, η υποβολή αιτήσεων γίνεται ως την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017. Στον παρακάτω σύνδεσμο οι υποψήφιοι θα βρουν την αίτηση του Ιδρύματος Μιχαήλ Λάσκαρη, η οποία μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά θα πρέπει να σταλούν μέσω email, φαξ ή ταχυδρομικώς ( http://www.lascaristrust.gr/appform.pdf ).

Μετά την επεξεργασία της αίτησης, θα υπάρξει ενημέρωση με email για :

Τον αριθμό της αίτησης

Την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο που θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση μεταξύ του υποψηφίου και της υπεύθυνης του Ιδρύματος

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων στέλνονται μεταφρασμένες στην έδρα του Ιδρύματος στο Σικάγο των ΗΠΑ, όπου και συνεδριάζει η 5μελής Επιτροπή Αξιολόγησης. Η τελική επιλογή γίνεται λαμβάνοντας υπόψη :

Την οικονομική δυνατότητα του υποψηφίου να παρακολουθήσει μαθήματα στην Αγγλική γλώσσα

Την ηλικία του

Την οικογενειακή του κατάσταση

Τους λόγους που επιθυμεί τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα

Μέχρι τις 15 Ιουνίου 2017 θα έχουν ειδοποιηθεί μέσω email όλοι οι υποψήφιοι για τα αποτελέσματα της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Αν επιθυμείς να διεκδικήσεις υποτροφίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ο Οδηγός Υποτροφιών του Citycampus που μόλις κυκλοφόρησε σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι!

Θέλεις να ενημερώνεσαι έγκυρα και κυρίως έγκαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού; Κατέβασε την εφαρμογή μας από το Playstore (citycampus.gr) και διάβασε όλα τα νέα άρθρα εύκολα και γρήγορα!