Έχεις αναλάβει να γράψεις μια εργασία και έχεις μπλοκάρει;

Το τμήμα σου απαιτεί πτυχιακή εργασία και δεν σου έχει δείξει κανείς πώς να την γράψεις;

Το citycampus έρχεται να σε βοηθήσει να την γράψεις εσύ και να αριστεύσεις!

Το Citycampus.gr σε συνεργασία με την «Διάδραση – Ινστιτούτο Μελέτης της Ανθρώπινης Επικοινωνίας» με έδρα την Αθήνα, ανακοινώνει τη διεξαγωγή δίμηνου επιμορφωτικού workshop με θέμα «Πτυχιακές και φοιτητικές εργασίες», προσφέροντας ταυτόχρονα στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση με εκπόνηση δικών τους κειμένων σε θέματα της επιλογής τους.

Workshop: Πτυχιακές και φοιτητικές εργασίες: Στόχος και Μέθοδος

Στόχος του προγράμματος είναι η κατάκτηση βασικών χαρακτηριστικών και λειτουργιών στη συγγραφή πτυχιακών και φοιτητικών εργασιών. Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να εκπονήσουν από την αρχή (αναζήτηση θέματος, έρευνα…) μέχρι το τέλος (συγγραφή, διόρθωση…) τη δική τους εργασία.

Η κατάρτιση προβλέπεται να είναι τόσο θεωρητική, μέσα από παροχή γενικών οδηγιών, όσο και πρακτική, μέσα από συμπλήρωση ασκήσεων και εκπόνηση συγκεκριμένων δειγμάτων.

Η μέθοδος προβλέπεται να είναι διαδραστική και διεπιστημονική. Οι συμμετέχοντες μέσα από ομαδοσυνεργατικές συζητήσεις «στρογγυλής τραπέζης» θα έχουν υλικό προς προετοιμασία και παρουσίαση και θα συζητούν επιλύοντας απορίες, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρεται και η δυνατότητα αναζήτησης περισσοτέρων πληροφοριών.

Workshop: Πτυχιακές και φοιτητικές εργασίες: Το πρόγραμμα

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Γενική Εισαγωγή και είδη των επιστημονικών εργασιών,
  • Στάδια εκπόνησης μιας ακαδημαϊκής εργασίας,
  • Δομή μιας επιστημονικής εργασίας,
  • Μορφοποίηση μιας επιστημονικής εργασίας,
  • Γλώσσα και ύφος του επιστημονικού λόγου,
  • Μυστικά και συμβουλές για να αριστεύσεις

Η προβλεπόμενη διάρθρωση του σεμιναρίου περιλαμβάνει 8 δια ζώσης εβδομαδιαίες συναντήσεις (2 μήνες).

Κάνε εγγραφή με ένα/μία φίλο/η σου – συμφοιτητή/τριά σου και κέρδισε προνομιακή έκπτωση στη συνεισφορά.

Πτυχιακές και φοιτητικές εργασίες: Συντονισμός ομάδας

Συντονιστής της ομάδας θα είναι ο Κωνσταντίνος Πολέμης, φιλόλογος – εκπαιδευτικός, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Θεωρία της Λογοτεχνίας και τη Δημοσιογραφία, CEO, Founder και Διευθυντής Σύνταξης του citycampus.gr. Στη διδακτική ομάδα του Σεμιναρίου ανήκουν οι Ευγενία Πάταρα και Μυρτώ Υφαντή.

Προβλέπεται η δημιουργία ομάδων έως 20 συμμετεχόντων επιμορφουμένων και η χρήση παρουσιάσεων με power point.

Πτυχιακές και φοιτητικές εργασίες: Συμμετοχή, έναρξη, συνεισφορά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν την αίτηση συμμετοχής τους στο:

ergasies@citycampus.gr

περιλαμβάνοντας πλήρες ονοματεπώνυμο, σχολή φοίτησης, ηλικία και προφίλ facebook ή τηλέφωνο, προκειμένου να υπάρξει αμεσότερη επικοινωνία.

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας – ενδιαφέροντος παρακολούθησης:

Στους συμμετέχοντες υπάρχει η δυνατότητα να παρασχεθεί και προσωπική καθοδήγηση, κατόπιν συμφωνίας με την διδακτική ομάδα.

Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου 2018 και θα λαμβάνουν χώρα σε μέρα και ώρα που θα αποφασισθεί από το σύνολο της ομάδας που θα συγκροτηθεί στα γραφεία του citycampus στην Αθήνα.

Η συνεισφορά των συμμετεχόντων στη Διάδραση καθορίζεται στα 89 ευρώ για κάθε μήνα (2 μήνες). Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (άτομα με ειδικές ανάγκες, φοιτητές με εξαιρετικές διακρίσεις ή επιδόσεις) προβλέπεται έκπτωση, κατόπιν έγκρισης της διδακτικής ομάδας.

Κάνε εγγραφή με ένα/μία φίλο/η σου – συμφοιτητή/τριά σου και κέρδισε προνομιακή έκπτωση στη συνεισφορά.