SANYO DIGITAL CAMERA

Σταθεροί στο ραντεβού μας, συνεχίζουμε το μεγάλο μας αφιέρωμα: Οδηγός πρωτοετών φοιτητών. Σήμερα η ανάρτηση θα αφορά τη χορήγηση κωδικών πρόσβασης, καθώς και τη χρήση του ηλεκτρονικού δικτύου των ιδρυμάτων και των σχολών.

Οι περισσότερες σχολές και τα περισσότερα τμήματα προσφέρουν στους φοιτητές ένα πλέγμα ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Βασικότερα από όλα αυτά είναι αφενός η χορήγηση κωδικών πρόσβασης για διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και η παροχή λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – email. Ο κάθε φοιτητής είναι ατομικά υπεύθυνος για την τήρηση της ασφάλειας του λογαριασμού και των κωδικών που του χορηγούνται.

Με τους κωδικούς πρόσβασης που θα σας χορηγήσουν, θα μπορείτε:

  1. Να εκδώσετε την ακαδημαϊκή σας ταυτότητα και το δελτίο μειωμένου εισιτηρίου (πάσο), μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος http://academicid.minedu.gov.gr/
  2. Να εγγραφείτε στην υπηρεσία του Εύδοξου και μέσω αυτής να επιλέγετε τα συγγράμματα που θα χρειαστείτε για την παρακολούθηση των μαθημάτων: http://eudoxus.gr/.
  3. Να κάνετε ηλεκτρονική δήλωση μαθημάτων όλων των εξαμήνων, καθώς και να έχετε συνολική και πλήρη εικόνα της φοιτητικής σας κατάστασης (βαθμοί μαθημάτων κλπ),
  4. Να αιτηθείτε και να παραλάβετε ηλεκτρονικά κάποια πιστοποιητικά σπουδών που μπορεί να σας χρειαστούν.

Οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσφέρονται αποκλειστικά για εκπαιδευτικού και μορφωτικούς σκοπούς. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα πρέπει να καταφεύγουν σε παράνομες ενέργειες, όπως:

  • Παράβαση των νόμων εν γένει καθώς και των κανονισμών λειτουργίας του ιδρύματος στο οποίο ανήκουν,
  • Καταστροφές και δολιοφθορές του μηχανικού εξοπλισμού και των εργαστηρίων των ιδρυμάτων τους,
  • Χρήση των ηλεκτρονικών διευκολύνσεων που τους παρέχονται για εμπορικούς ή άλλους κερδοσκοπικούς σκοπούς,
  • Χρήση και διακίνηση λογισμικού κατά παράβαση δικαιωμάτων ιδιοκτησίας,
  • Παράνομη ηλεκτρονική πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα άλλων χρηστών,
  • Αποστολή μηνυμάτων υβριστικού, προσβλητικού ή απειλητικού περιεχομένου, αποστολή διαφημίσεων ή ιών ή μαζικών μηνυμάτων.

Σε μια τέτοια περίπτωση, μεταξύ άλλων ποινών το ίδρυμα στο οποίο ανήκετε μπορεί να σας αφαιρέσει τους κωδικούς πρόσβασης κλπ.

Μείνετε μαζί μας: Περισσότερος οδηγός πρωτοετών αύριο!

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.